Öntözés és az automata öntözőrendszer a kertben

Minden élőlény számára a víz létfontosságú, így a kertünk szépségének a közvetlen meghatározója. a természetes csapadék ma már csak egy részét képes pótolni annak a különböző vízmennyiségnek, amit a kertünkben élő növényzet igényel. Mivel a hazai csapadék utánpótlás nem egyenletes, és nem képes követni a növényzet biológiai ritmusát, ezért szükségessé vált, hogy öntözési beavatkozással pótoljuk a szükséges öntözővizet, amelyben az automata öntözőrendszer a leghatékonyabb ismert megoldás.

[wp_ad_camp_1]

A kertünk locsolása – bármilyen más öntözési módszerrel is történik -, fárasztó, és időigényes feladat. Az automata öntözőrendszer sem a fizikai erőnket, sem pedig az időnket nem igényli, hiszen teljesen automata, azaz „magától” öntöz.

A hagyományos öntözés nem csak fárasztó és időigényes tevékenység, de nagyon vízpazarló is. A hagyományos módszerek töredékéből tudja kertjét meglocsolni az automata öntözőrendszer.

Míg Ön a locsolótömlővel, vagy a bólogató öntözések valamelyikével nem fog tudni olyan egyenletesen öntözni, mint az automata öntözőrendszer, amely maximálisan a kertje növényzeti és talajszerkezeti igényeire van szabva.

Az automata öntözőrendszer nélkül a kertje nagy sokknak van kitéve, ha a forró nyári kánikula alatt, amíg Ön nyaral, nem kap megfelelő öntözést. Amíg Ön a távoli tájak szépségét élvezi, lehet, hogy a kertje szépségével is fizet érte. Egy komolyabb növény elszáradása, és annak pótlása pedig még a nyaralás áránál is drágább lehet.

Öntözőrendszer
Öntözőrendszer

Az automata öntözőrendszer hatására kertjében egy mikroklíma alakulhat ki, amely a visszapárolgásból, és a napi öntözésből kifolyólag kellemes, párás levegőt biztosít a kertben. A szórófejek porlasztott vízcseppjei pedig leverik a napi port a kertünkben.

Már nagyon sokan próbálnak valamilyen alternatív megoldást találni az öntözésre, vagy az öntözővíz ésszerű felhasználására. Mindkét esetben a leginkább professzionális megoldás az automata öntözőrendszer beépítése. Manapság már csak automata öntözőrendszereket építünk a kertekbe, hanyatlóban vannak a manuális öntözőrendszerek, amik végül is még félmegoldást sem jelentenek.

Látható tehát, hogy a leghatékonyabb öntözést az automata öntözőrendszer biztosítja. Kipróbált, és bevált módja az ésszerű vízfelhasználásnak!