Omega három zsírsav: a tiszta és fiatalos bőr titka

A pattanások sokasága bizony már kamaszkorunkban is csúnyán alá tudja ásni az önbizalmunkat, ami persze ebben az időszakban különösen negatív hatással lehet a emberi kapcsolatainkra, hiszen ha magunkkal nem vagyunk jóban azt előbb vagy utóbb mindenki észreveszi.

[wp_ad_camp_1]

A fránya bőrhibáktól azonban nem olyan egyszerű végleg megszabadulni, így a felnőttkor a legkevésbé sem jelent védelmet az undok patik ellen. Felmerül tehát a kérdés, hogy akkor mégis ki vagy mi segíthet a bajunkon? Természetesen nem kell elkeseredni és feladni a harcot, bőrgyógyászok szerint ugyanis az Omega három zsírsavak például kiváló fegyvernek bizonyulnak a pattanások ellen. Nem titok, hogy ezekre a zsírsavakra az orvostudomány elsősorban a szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásai miatt figyelt fel, azonban az utóbbi évek kutatásai arra engednek következtetni, hogy ez bizony nem minden, a halban található anyag ugyanis egyebek között a bőr szépségének megőrzésében is hatalmas szerepet játszik. A jó hír tehát az, hogy miközben az említett többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavak nagymértékben hozzájárulnak a szervezetünk egészséges működéséhez is, a bőrünk is tisztább és fiatalosabb lesz. Hogy mindez a gyakorlatban hogyan is működik? Nagyon egyszerű: az omega 3 zsírsavakban található EPA optimalizálja a bőr olajtermelését éppen annyira, hogy az ne száradjon ki, de ugyanakkor megakadályozza, hogy az olajtermelés túllépje az elfogadható szintet, ezzel megelőzve a pattanások és az egyéb bőrhibák kialakulását.

Omega 3
Omega 3

Az omega háromban található antioxidánsoknak köszönhetően a bőrünk nemcsak tisztább, de fiatalabb is lehet, gyulladáscsökkentő hatása ugyanis védelmet nyújt a nap káros sugaraival szemben, így a bőr öregedési folyamata lelassul, az arcunk nem lesz idő előtt ráncos, a bőrünk nem ereszkedik meg, a szemeink alatt pedig nem lesznek hatalmas táskák. Persze, nem mindenki rajong a hal ízéért, valamint ritka az az ember, akinek minden egyes nap van lehetősége ilyen ételeket fogyasztani, éppen ezért érdemes táplálékkiegészítő formájában beszerezni. A megfelelő adagolásról bőven találunk információt az adott termék leírásában, hiszen ez nagyrészt attól függ, hogy egy kapszula konkrétan mennyi hatóanyagot tartalmaz. A lényeg, hogy megóvhatja a szervezetét a káros behatásokkal szemben és ezzel egy-időben szépülhet is az omega három zsírsavak segítségével, ráadásul a készítményeknek a tudomány jelenlegi állása szerint nincs semmilyen kellemetlen mellékhatása!