Okostelefon orosz módra, dupla kijelzővel!

Az oroszok egy vadonatúj okotelefonnal rukkoltak elő. Már az első készülék is mindjárt kiüti a nyeregből az összes konkurenciát, ugyanis olyan egyedülálló szolgáltatásokat kínál az orosz telefon, melyre más gyártó eddig még nem is gondolt.

[wp_ad_camp_1]

Az orosz fejlesztésű YotaPhone különlegessége, hogy egy duplakijelzős okostelefon. Persze ez még magában nem lenne nagy szám, de ha azt mondjuk, hogy az egyik oldala egy digitális tintával működő E-book olvasó, akkor ugyan már egészen más a helyzet?! A telefon egyik oldalán egy 4.3”-es, 1280 x 760 pixel felbontású LCD-képernyő van. Ez az oldal a telefonáláshoz és az okostelefon funkciókhoz ideális.

A telefon másik oldalán egy szintén 4.3” colos, ám 640 x 360 pixeles, e-könyvolvasó található, mely e-ink alapú kijelzőt kapott. Ez a kijelző attól olyan népszerű, hogy csak akkor fogyaszt áramot, ha lapozunk, utána a statikus könyv oldalak megjelenítésére már szinte nulla energiát igényel. Ez a kijelző állapotkijelzésre, óra mutatására és sms-ezésre is jó megoldás, főként akkor, ha aksit is akarunk kímélni.

YotaPhone
YotaPhone

A komplex kis eszközön Android 4.2.2-es Jelly Bean fut. A procija kétmagos, 1.7 GHz-es Qualcomm Snapdragon S4-chippel dolgozik, valamint 2 GB ram és 32 GB tárhellyel rendelkezik, LED-vakus kamerája 13 megapixeles, amivel pedig már HD minőségű videókat is készíthet a szerencsés tulaj. Természetesen a WIFI és a Bluetooth 4.0 mellett támogatja a 4G/LTE-hálózati kapcsolatot is, a GPS-t és az FM-rádiót.

A nagyszerű okostelefonban helyet kapott még egy accelerométer, iránytű, giroszkóp és közelség-érzékelő is, de az aksija nem túl nagy 1.800 mAh-s. Ha felkeltette az érdeklődésed akkor jó hír számodra, hogy december közepétől Oroszországon kívül már több nyugat-európai országban is megkezdik a forgalmazását, mint például Németország, Spanyolország, Franciaország, ám azt is tudni kell, hogy az ára 499 euró.