Okok, amiért nyomorultnak érzi magát a munkahelyen

Vasárnap reggel úgy ébred fel, hogy már fél, hogy másnap munkába indul? Fáj a gyomra attól a gondolattól, hogy besétál az irodába? A munkahelyi boldogtalansága beszivárog a magánéletébe? Az első dolog, amit meg kell tennie, az a probléma azonosítása. Íme néhány ok, amiért nyomorultnak érzi magát a munkahelyén (és néhány tipp, hogy újra megtalálja a boldogságot!).

Ha nem éri kihívás a munkahelyén, unatkozik és elkényelmesedik. Ez idővel azt eredményezheti, hogy neheztel a szerepére. Ha úgy érzi, hogy nem használja ki a benne rejlő lehetőségeket, intézze el, és keressen új projekteket, amelyeket meg kell oldani. Vállaljon új feladatokat, mutasson be új ötleteket, és jelentkezzen önkéntesként több lehetőségért. Legyen proaktív az új kihívások megtalálásában. A másik oldalon, ha nyomorultul érzi magát a munkahelyén, akkor egyszerűen túlterhelt lehet. Ez túlzott stresszhez, szorongáshoz és ingerlékenységhez vezethet. Ha úgy érzi, hogy nincs elég idő az összes munka elvégzésére, gondolja át, hogyan tudná jobban beosztani az időt és a feladatait. Vegyen részt egy online tanfolyamon, nézzen meg egy ingyenes webináriumot, vagy olvasson szakértői cikkeket a helyes időgazdálkodási gyakorlatokról. Néha csak arra van szüksége, hogy jobban megszervezze magát. Tanulja meg azt is, hogyan mondjon nemet.

Ha továbbra is túlterheltnek érzi magát, jó ötlet lehet tapintatosan elbeszélgetni a menedzserével. Magyarázza el, hogy lépéseket tett a szerepe hatékonyságának növelése érdekében, de továbbra is rendkívül leterheli magát az elvégzendő munka mennyisége miatt, és attól tart, hogy végül kiég. Lehetséges, hogy közösen találnak olyan megoldást, amely mindkét fél számára megfelelő. Úgy érzi, nem áll annyira a dolgok élén, mint korábban? Úgy tűnik, hogy az Ön kivételével az összes munkatársa előléptetést és fizetésemelést kap? Ha úgy érzi, hogy lemarad, ideje továbbfejleszteni a készségeket.