Nyitott ablaknál is biztonságban

A védelem minden téren nagyon fontos, hiszen a lopások sajnos hazánkban is hatványozottak lettek és már nem csak az éjszaka közepén, hanem akár fényes nappal is több bejelentés érkezett, hogy kiraboltak egy-egy házat. A legtöbb betörő kihasználja a nyitott ablakokat, amíg mi jóhiszeműen szellőztetünk, ugyanis a legtöbb bejutás egy adott otthonban az ablakokon keresztül történt és történik ma is. A szellőztetés márpedig nagyon fontos még télen is, hiszen állítólag egy óránként kellene tíz percet szellőztetni, hogy megfelelő mennyiségű oxigénhez jusson a szervezetünk, ám ha nem is ilyen sűrűn, de naponta bár egyszer-kétszer be kell engedi a friss levegőt.

[wp_ad_camp_1]

A legújabb építészeti megoldások erre is megszülettek, azaz ma már van mód a biztonságos szellőztetésre úgy, hogy ennek érdekében nem kell az ablak mellett állnunk és figyelni a gyanús arcokat. Fa és műanyag nyílászárók és fontos kiemelni, hogy nem csak ablakok, hanem erkélyajtók és teraszajtók utólagos védelmére is nagyszerűen alkalmas a Block Safe BS 2 biztonsági ablak- és ajtózár. Az biztonsági zár megnehezíti vagy inkább megakadályozza a buktatva hagyott ablak vagy ajtó befeszítését. A zár kulccsal nyitható és zárható, valamint egy rendkívül könnyen szerelhető szerkezet, ami masszív öntvényházzal és edzett acél retesszel készült a maximális biztonság érdekében, így ajánlott mindenki számára, aki szeretne nyugodtan szellőztetni és mégis biztonságban lenni.

Biztonsági ablakzár
Biztonsági ablakzár

A német gyártmányú precíz zárszerkezetnél a csapszegek védettek a vágás ellen, a nyílászárók pedig a befeszítés és a kiemelés ellen, azaz felettébb megnehezítik egy kéretlen látogató bejutását. Az érdeklődők a zárt kétféle színben szerezhetik be, tehát fehér és barna kivitelben kapható, valamint jár hozzá kettő kulcs, továbbá szerelési útmutató, sablon, rögzítőcsavar.