Nyaralás Horvátországban

Egy gyönyörű nyaralásban lehet részünk, ha ellátogatunk a Horvátországhoz tartozó Brač-ra, mely az Adria-tenger harmadik legnagyobb, és a legmagasabb szigete. A Splittől délre fekvő Brač sziget, Közép-Dalmácia legnépszerűbb nyaralási célpontja.

[wp_ad_camp_1]

Ez egy csendes, nyugodt hely, lenyűgöző strandjaival, családoknak, barátoknak, vagy idősebb házaspárnak is, megfelelő nyaralási célpont lehet. Ha itt nyaralunk, nem csak a szigeten tudunk kirándulni, hanem egész Dalmáciát végigjárhatjuk és gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb helyeiben. Brač-on mindenki megtalálhatja a neki megfelelő elfoglaltságot, lehetőségünk van, csupán a csendes pihenésre, de a bulikra is. Számos település kielégíti a sok nyaraló igényeit, mint Supetar, Bol, Splitska, Postira, Pucisca, Sutivan. A szigetet könnyű megközelíteni, hisz Splitig végig autópálya vezet, majd onnét komppal megérkezhetünk a sziget legnagyobb városába, Supetarba.

Brač-sziget
Brač-sziget

Brač szigetén, Bol a legnépszerűbb úti cél a turisták körében. Tengerpartja 10km hosszú, mely helyenként kavicsos vagy homokos strandokkal rendelkezik. Bár rengeteg szállás elérhető itt, viszont kicsit költségesebb is, mint a sziget többi városában. Ez a hely, főleg azoknak ajánlott, akik a nyaralás során bulizásra vágynak. Bol városából motorcsónakkal, vagy a tengerpart mentén, körülbelül negyedórás gyaloglással érünk el Zlatni Rat-ra (Aranyszarv), mely az Adria tenger egyik legszebb strandja. Ez egy tengerbe nyúló földnyelv, fenyőerdős természeti park. Partja kavicsos, a tenger kristálytiszta vizű. Itt lehetőség van szörfözésre, merülésre, kajakozásra, vízisízésre. Igazi paradicsom a vízi-sport kedvelőinek. Környékén sziklás öblök találhatóak, ahová elvonulhatunk a nagy tömegtől egy kis nyugalmas strandolásra, pihenésre.