Nyaralás és gyógyulás egyben: Irány Harkány!

Van egy település a déli határ mentén, a Tenkes hegy lábánál, mely kellemes mediterrán klímájával, híres gyógyvizével, Gyógyfürdőjével, színvonalas szállodáival csalogatja a pihenni és gyógyulni vágyókat. A kedves kisváros neve: Harkány!

[wp_ad_camp_1]

Harkány 13,5 hektáros parkjában az évszázados fák és a Zsolnay szökőkutak között találjuk a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőt, amely Közép Európa egyik leghíresebb fürdőhelye. A harkányi termálvíz Európában egyedülálló gyógyvíz, mely több mint 50 méteres mélységből, 62 fokos hőmérséklettel kerül a felszínre. A termálvizet az 1800-as években fedezték fel, amikor a lápos-mocsaras terület lecsapolása közben meggyógyultak az ott dolgozó emberek fájós, reumás lábai.

A termálvízben nagymennyiségű karbonyl szulfid és kén található, ezek a magas hőmérsékletű vízben görcsoldó, izomlazító hatásúak. A víz belélegezve, valamint a bőrön át könnyen felszívódik, és csökkenti a gyulladást, gyorsítja a sejtek regenerálódását és a gyulladt területek öntisztulását is.

Harkány
Harkány

Ezek a hatóanyagok képesek meggyógyítani, valamint tünetmentessé tenni a mozgásszervi-, reumatikus- és ízületi betegséget. E mellett a pikkelysömör tüneteit is képes csökkenteni, ez nemzetközileg is elismert hatás, különösen, hogy ez a betegség ma még nem gyógyítható.

Nőgyógyászati problémák esetén is hasznos a harkányi gyógyvíz, hatékonynak bizonyul meddőség, a medencei gyulladások okozta zavarok és más egyéb problémák terén is.

Nem csak gyógyhatásáról híres a közkedvelt üdülőhely, hanem igényes, eu. színvonalú strandfürdőjéről,kitűnő vendéglátásról, látnivalóiról egyaránt. Aki nyaralást tervez, érdemes Harkányt is felvenni az esetleges uticélok listájára.