New Mexico csodálatos látnivalói

Nem csoda, hogy Új-Mexikót a varázslat földjének hívják. Akár ősi romokat fedezne fel, akár ezüst és türkiz ékszereket vásárolna, vagy csak naplementekor élvezné az ég állandóan változó színét, New Mexico varázsa minden látogatót lenyűgöz.

[wp_ad_camp_1]

A változatos tájakkal New Mexico beágyaz minden olyan geológiai tulajdonságot, amely vonzza a látogatókat az amerikai délnyugatra. Socorro-tól nyugatra, Új-Mexikó központjában található a Nagy Országos Rádiós Csillagászati ​​Megfigyelő Intézet, ahol 27 óriásantenna együttesen egyetlen rádiótávcsövet alkot. A tengerszint feletti közel 7000 láb (2100 méter) magasságban a célszerűen elnevezett tömb segített a csillagászoknak megfigyeléseket végezni olyan jelenségekkel kapcsolatban, mint a fekete lyuk, kvazárok és kozmikus gázok. Egy múzeum, ajándékbolt és színház is nyitva áll a nyilvánosság számára egész évben. A szervezett túrák lehetővé teszik a látogatók számára, hogy közelebbről megtekintsék az edény alakú antennákat, és a túrák minden hónap első szombatján rendelkezésre állnak. A 13. század folyamán a Mogollon térség ősi puebloansai építették a Gila Cliff Lakások fő attrakcióját.

New Mexico
New Mexico

Az ősi lakásokat 6 természetes barlangba faragták a kanyon falán, és szobákra osztották, ahol köveket és habarcsot a kanyon padlójáról 180 méter (55 méter) alatt húztak fel. Lépcsők, sziklák és létrák vezetik a látogatókat a barlangokba, amelyek összesen 42 szobát tartalmaznak. A túrázás az erdős parkban is népszerű tevékenység. Számos népszerű meleg forrás található a látogatóközpont közelében. Azoknak az utazóknak, akik kényelmesen szeretnék élvezni Új-Mexikó leglátványosabb tájait, nincs jobb választás, mint egy kirándulás a történelmi Cumbres-Toltec festői vasúton. Az 1880-ban épült ország legmagasabb keskeny nyomtávú vasútja 64 mérföldre (103 km) Chama város és Antonio, Colorado város között halad.