Népszerű kürtnövények és gondozásuk

A kürtnövények az egyik legszórakoztatóbb növények, amelyet termeszteni lehet. Mutasson egyet a kertbe látogató barátoknak és családtagoknak, és biztosan megkapja a jutalmat: „Ez olyan szokatlan; ilyet még nem láttam!” Még akkor is, ha az emberek túljutnak a kürtnövények újdonságán, továbbra is lenyűgözik őket a névadó kürtök furcsa formái (amelyek valóban módosított levelek).

Ugyanilyen lenyűgöző egyesek számára az a tény, hogy a híres kürtnövények is húsevők. A kürtök csapdákként funkcionálnak a rovarok számára, amelyeket illatuk és színük egyaránt vonz. Miután a rovarok beszorultak egy kürtbe, nehéz kijutniuk, mert a belső falak csúszósak, és merev szőrszálak borítják, amelyek lefelé néznek. A kürt részben megtelnek esővízzel, és a csapdába esett rovarok megfulladhatnak. Néhány kürt növény olyan vegyszert állít elő, amely elpusztítja a rovarokat. A kürtnövényeket lágyszárú évelők közé sorolják, és sokféle típus létezik. Függetlenül attól, hogy hol él, valószínűleg talál egyet a kertjéhez, teraszához vagy üvegházához. Íme néhány csinos kürtnövény, amelyek népszerűek a rajongók körében, és biztosan elkápráztatják a nagyközönséget.

A lila kürt növények mélyvörös virágaikról és erezetes kürtjeikről ismertek. Szívósságuk miatt nagyszerű növényeket készítenek az északi vízi kertekben (sőt, egy másik elnevezés az „északi kürt növény”). A megjelenítés legjobb módja a vízikert fókuszpontja, rövidebb növényekkel körülvéve, amelyek nem fogják elfedni szépségét és virágait. A lila kürtnövény virágzáskor akár 20 hüvelyk magas is lehet, Észak-Amerika keleti és észak-középső részén őshonos. Nagyobb és fényesebb példányhoz termesszen sárga kürtnövényt. Az Amerika délkeleti részén őshonos növény egy-három láb magas növény. A sárga kürt kémiai tartalmát használja a csapdába esett rovarok elpusztítására.