Nem nő a hajad? Ez lehet az oka…

Először is tudni kell, hogy a fésülést mindig a végétől kezd. Ha a fésűt eddig a hajtöveknél mártottad először a tincsek közé és onnan futtattad lefelé a hajvégekhez, akkor bizony rosszul tetted, hiszen így a gubancok csak fennakadnak az alsóbb részeken összekuszálódott szálakon, vagy még nagyobb csomót produkálnak. A lényeg tehát, hogy először mindig a gubanc végétől fésüld ki a csomót, aztán futtasd végig a fésűt a haj teljes hosszán.

[wp_ad_camp_1]

Érdemes lecserélni a törülközőt, hiszen a nedves haj hihetetlenül sérülékeny, tehát még egy durva törülköző is kárt tehet a szerkezetében. Hajmosás után inkább csavarj egy használaton kívüli pólót a fejedre a sokkal finomabb anyaga miatt. Ha mindenképpen vizesen kell megfésülnöd a hajadat, akkor hajkefe helyett használj ritka fogú fésűt.

Fontos, hogy ügyesen szárítsd meg a hajad. A hajad szárítását csakis akkor kezd el hajszárítóval, ha a törülköző vagy póló már a nedvesség 70 százalékát felitta. Ne tarts egyetlen területen sokáig a hűsugarat, inkább bontsd vékony tincsekre hajadat, és ezeket szárítsd meg, mivel így rövidebb ideig teszed ki az egyes hajszálakat a hőhatásnak.

Nem nő a haj?
Nem nő a haj?

Hővédelem nélkül nem szabad formázni. Sokan nem tudják elképzelni az életet hajsütővas vagy éppen hajvasaló nélkül, de ezeket az eszközöket nem kell mindig maximumra csavarni, hiszen a közepes hőmérséklettel majdnem ugyanolyan tartós eredményt érhetsz el, csak épp sokkal kevesebb károsodás nélkül. Vigyázz, még így is tilos úgy formáznod a hajadat, hogy előtte ne fújnál rá hajvédő készítményt!

Használat előtt hígítsd fel a sampont! Bár a samponokban található tápanyagokat a fejbőrödbe masszírozva tudják a legjobban hasznosítani a hajhagymák, de ha azt hígítatlanul teszed a hajadra, valószínű, hogy bizonyos területekre túl sok jut, máshová kevés. Éppen ezért, mielőtt a hajadra kennéd a sampont, hígítsd fel vízzel.