Negatív érzelmek hatása az emberi életre

Vannak különböző érzelmek, és ezek az érzelmek különbözően hatnak ránk. Mind a negatív és mind a pozítiv érzelmek más-más hatással vannak. Nem hallunk újdonságot arról, hogy bizonyos negatív érzelmek betegséget hordoznak. De elmondható, hogy szinte mindegyik negatív érzelem betegséget rejt magában.

[wp_ad_camp_1]

Kezdjük az elején. Tehát különböző vegyi anyagokat bocsát ki a testünk, amikor is megtapasztalunk különböző dolgokat, melyek boldoggá tesznek minket. Ezek az anyagok mind azt akarja, hogy létrehozzanak egy másik környezetet a testünkben. Például amikor felszabadít az agy szerotonint vagy dopamint, akkor boldognak érezzük magunkat. De ezzel ellentétes például, amikor a szervezetünk kortizolt szabadít fel, a stresszes időszakban.

Vizuálisan nem látható, de az elme és a test kapcsolata igen szoros. Például valamihez pozítivan állunk hozzá, és egészségesen élünk, de van olyan is, hogy negatívak vagyunk teljesen, tele önpusztító gondolatokkal, és egyáltalán nem is foglalkozunk a belső problémáinkkal. Előbb-utóbb betegek leszünk, hiszen az önpusztítással beteggé tehetjük a testünket is.

Negatív érzelem
Negatív érzelem

Nem jók a negatív gondolatok, a negatív hozzáállás sem. Nem szabad a napot rossz passzban kezdeni, tele negatív gondolatokkal. Persze mindenki életében vannak nehéz helyzetek, amikor úgy látja, hogy nincs megoldás a problémájára, nem látja az alagút végén a fényt. Érdemes úgy kezdeni a napot akkor is, amikor rossz, kilátástalan helyzetben vagyunk, hogy majd elmúlik, és ne rágódjunk folyton ezen. Az csak beteggé teszi a testet. Vegyünk mély lélegzetet, igyunk egy finom teát vagy kávét, és ne gondoljunk semmi rosszra. Gondoljunk arra, teljesen fölösleges bosszankodni, a baj attól még nem fog elmúlni. Fölösleges magunkat még több bajba sodorni. Legyünk vidámak, legyenek pozítiv gondolataink, ez élteti a lelket. Hallgassunk több kellemes zenét.