Ne kövesse el ezeket a hibákat, ha kuszkuszt készít

A kuszkusz egy száraz repedezett tészta, amely búzadarából készül, ami azt jelenti, hogy villámgyorsan készen van. Van egy mogyorós, édes íze ami tökéletesen párosul a pörköltekkel, a grillezett húsokkal vagy zöldségekkel is. Vannak viszont olyan hibák, amelyek valóságos bűncselekménynek számítanak a kuszkusszal szemben, tehát fordítson különös figyelmet a következő dolgokra.

[wp_ad_camp_1]

Soha soha de soha ne használjon sima vizet ha kuszkuszt főz. Ha nincs valamilyen csontleves kéznél, akkor csináljon egy kis ízesített vizet pirított csillagánizs hüvely, fokhagyma és egy kis gyömbér hozzáadásával, ha nagyobb és aromásabb fűszereket használ, akkor azokat könnyebben ki lehet majd halászni főzés közben. Semmiképp se ízesítse a kuszkuszt folyékony sóval. A spagettit még akkor megsózzuk, amikor a forró vízben van, a rizst is, akkor fűszerezzük amíg még készülődik, viszont nem ez a helyzet a kuszkusszal. A szemek felszívják a folyadékot és mindent ami abban van, bár meg kell kóstolni az elkészítése után hogy megfelelően fűszerezze, de felkelhet akár korán is és befűszerezheti még a főzés előtt.

Kuszkusz
Kuszkusz

A túlfűszerezés is árthat a kuszkusznak. Ne öntse le semmilyen ecettel, hiszen a kuszkusznak nem nedvesnek kell lennie. Ha tekintettel főzi meg, akkor finom ízű lesz, és nem akarja ezt az ízt elrontani semmilyen ecettel vagy szósszal. Néhány visszafogott extra szűz olíva olaj csepp, só bors, illetve fűszernövények kellenek mindössze ahhoz, hogy tökéletes kuszkuszt készítsen. A legnagyobb hiba viszont az lehet, ha hidegen tálalja az ételt. Ha a kuszkusz nem tűzforró, akkor minimum szoba-hőmérsékletűnek kell lennie, hiszen a hideg ösztönzi a csomósodást és a csomósodás egyáltalán nem jelent jót ha kuszkuszról, vagy bármilyen más ételről is legyen szó. Vigyázzon tehát ezekre a dolgokra ha kuszkusz készítésre szánja el magát!