Munkanélküliség: néhány kritikus álláskeresési tipp

Ha munkanélküli, és munkát keres, az álláskeresés még nagyobb nyomást jelenthet. A jövedelem hiánya és a bizonytalanság érzése megnehezíti a pozitivitás megőrzését és a felvétel céljára koncentrálást. Ennek azonban nem kell így lennie!

[wp_ad_camp_1]

Nem munkanélküli, hanem éppen „munkahelyek között” van és keresi a következő karrierlehetőséget. E néhány kritikus álláskeresési tipp követése segít megragadni ezt az új lehetőséget. A támogató csoportok elméletileg nagyszerűnek tűnnek, de a gyakorlatban gyakran hatástalanok. Legyen szelektív, mely eseményeken vesz részt, és figyeljen a társaságra, amelyben mozog. Ha nem úgy érzi magát az eseményeken, hogy boldog és energikus, akkor nem szabad továbbmennie. Munka keresésekor a gondolkodásmód minden. Nehéz lehet pozitív maradni. Nem kell megnehezítenie a dolgát azzal, hogy olyan emberekkel tölt időt, akiktől rosszabbul érzi magát. Ugyanez vonatkozik azokra a barátokra és családtagokra, akik rossz érzést keltenek önben a foglalkoztatási helyzet miatt. Maradjon távol mindenkitől, aki nem tud segíteni abban, hogy pozitív maradjon!

Koncentráljon azokra a problémákra, amelyek az iparágában a vállalatok többségében tapasztalhatók, és kezdeményezzen párbeszédet a szakterületének minél több szakemberével, hogy megvitassák ezt a problémát és annak megoldását. Olyan szakemberként kell megjelölnie magát, aki hozzáadott értéket tud adni – más néven az aszpirin lehet a munkáltató fájdalmához. Ellenkező esetben az álláskeresés megakadhat az összpontosítás hiánya és a munkaadók érdeklődésének hiánya miatt. A végtelen online munkára való jelentkezés a leghatékonyabb álláskeresési taktika, amelyet egy munkanélküli kihasználhat, ezért ezzel is érdemes próbálkozni, hiszen sosem lehet tudni, hogy ki jelez vissza.