Mitől olyan megnyerő az óvodai műfű?

Az óvodai és játszótéri műfű az intézmények és a családi házak udvarainak tökéletes burkolata, ami a gyermekek biztonságérzetét növelik. Az óvodákra jellemző, hogy fákkal tarkított az udvaruk. Fontos, hogy a nyári melegben a gyerekek hűvösben tudjanak játszani és ne a tűző napon.

[wp_ad_camp_1]

Ezért ez általában minden óvodában így van. Az árnyékos fák alatt azonban a fű alig tud megmaradni, vagy pedig csak nagyon vesződséges és időigényes munkával lesz szép az udvar. Ha nincs fű, akkor viszont sok por és sár van helyette. Ha esik az eső az a baj, ha szárazság van, akkor pedig az.

Az óvodai játszótéri műfű borítás azonban tökéletes megoldást kínál erre a problémára. Az ilyen óvodákban eső után is és melegben is kimehetnek az udvarra a gyerekek.

Műfű
Műfű

Mit tud a játszótéri, óvoda műfű, amitől annyian szeretik?

  • Biztonságos. A játszótér, a hinta, a csúszda, a mászóka alá is tökéletes burkolat. Ez mind a szülők, mind az óvónénik és mind a gyermekek érdekeit szolgálja. A műfű puha felületű, ami alá akár még ütéscsillapító is beépíthető egy rétegben.
  • A biztonság továbbá az óvodai műfű anyagának mivoltából is elmondható. Nem tartalmaz veszélyes és az egészégre káros anyagokat. Sem a műfű szőnyeg, sem a műfű alá épített rétegrend nem tartalmazhat egészségkárosító anyagokat. Kérjünk műfű specifikációt a kereskedőktől, ha saját magunk szeretnénk meggyőződni erről.
  • Mindig tiszta. Ez sem elhanyagolható egy óvodában. Az óvodai kerti műfű eső után is tiszta marad. Esetleg csupán a ráhulló faleveleket kell róla letakarítani, ami még a gyermekek programjaiba is beépíthető. Kis apró gereblyékkel vidáman megtanulhatják a kertészkedés alapjait.
  • Gondozásmentes és örökzöld. Nem kell öntözőrendszer és nem kell fűnyíró sem, aminek zaja egyébként is zavarhatja a gyerekeket. A gondozásmentességgel rengeteg pénzt lehet megspórolni. A műfű telepítés költsége hamar megtérül.
  • Magas komfortérzetet nyújt mindenkinek, aki érintkezik vele. A gyerekek mezítláb is szaladgálhatnak a puha műfű szőnyegen.
  • Egyes óvodák udvarain már medence is van. A műfű medence köré is zseniális, főleg a gyerekeknek. Így ismét patyolat tiszta környezetben lubickolhatnak a medencében is.
  • Az óvodai műfű többféle színben kapható. Kék, sárga, piros, narancs, lila, stb. Ez jó azért is, mert a különböző területek esztétikusan elválaszthatóak egymástól.

Minden szülő olyan óvodába szeretné vinni a gyermekeit, ahol biztonságban tudhatja őket. A műfű borította óvodai udvar pontosan ezt nyújtja.