Mit vásároljunk: cukort vagy inkább nyírfacukrot?

A nyírfacukor egy fehér, édes, kristályos szénhidrát, avagy egy természetes cukorféle. Az íze és a megjelenése szinte teljesen ugyan olyan, mint a hagyományos kristálycukoré, viszont az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása pontosan az ellenkezője, így érdemes egy kicsit közelebbről is megismerni ezt a remek alternatívát és vásárlásaink során inkább a nyírfacukrot leemelni a polcokról.

[wp_ad_camp_1]

Tudni kell, hogy a nyírfacukor fogyasztása önmagában nem képes elhízáshoz vezetni, továbbá jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, sőt mi több, gyorsítja az emésztési folyamatokat és még a kiválasztást is segíti. Máris látható, hogy mennyi előnyhöz juthatunk általa, főként akkor, ha édesszájú és több cukros finomságot is szokott fogyasztani.

Nyírfa kéreg
Nyírfa kéreg

Most pedig megemlítjük a nyírfacukor szervezetre gyakorolt hatásai közül a legfontosabbak, melyek méginkább segítenek a vásárlás során helyesen dönteni. A nyírfacukor glikémiás indexe alacsony, mindössze 7, segíthet a cukorbetegségekben, csökkenti a cukor és szénhidrát iránti vágyat, elősegíti az emésztési folyamatokat és gátolja a székrekedést, nem növeli a test inzulin szükségletét, alacsony a kalória és felszívódó szénhidrát tartalma, segíthet a fogyókúrázásban, ugyanis enyhíti a természetellenes éhségérzetet, lassítja a fogszuvasodás folyamatát és a fogkőképződést, tehát megóvja a fogak épségét, nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben, sőt még a kalcium és a különféle B-vitaminok felszívódását is elősegíti a szervezetben.

A nyírfacukrot felnőttek, gyermekek, várandós kismamák, cukorbetegek, fogyni vágyók és Candida-diétán lévők is egyaránt teljesen nyugodtan fogyaszthatják. Az édesítő ereje ennek a remek terméknek a hagyományos cukoréhoz képest egy az egyhez, tehát megegyező, illetve nincs mellék- és utóíze.