Mit tegyünk láz esetén?

Amikor az embert valamilyen betegség dönti le, akkor az nagyon gyakori esetben jár lázzal. Ehhez pedig rossz közérzet társul, arról nem is beszélve, hogy fizikailag sincs túl jól az ember. Természetesen, mindenki másképpen reagál a lázra, azonban a legjobb, ha megpróbáljuk csillapítani azt különböző módszerekkel, mivel hosszútávon nagyobb károk is származhatnak belőle.

[wp_ad_camp_1]

A láz nem maga a betegség, hanem valaminek a kísérő  tünete, ezért mindenekelőtt azt kell megjegyeznünk, hogy a kiváltó okot kell megkeresni, és azt gyógyítani. Azonban, hogyha a lázas állapot több napig, vagy esetleg súlyos formában áll fenn, akkor mindenképpen meg kell próbálnunk azt is csillapítani a betegség mellett. Ennek több módja is lehetséges. A legtöbb ember egyből a gyógyszertári lázcsillapító készítményekhez fordul ilyenkor, és ezeket alkalmazza, azonban ez a módszer nem föltétlenül a legjobb. Tanácsos inkább első körben az alternatív módszerek alkalmazását megfontolni, és csak ezt követően szaladni a gyógyszertárba. Az alternatív módszerek is nagyon gyakran beválnak, és hatásosak. Azért előnyösebb ezeket használni, mint a vegyi készítményeket, mert sokkal természetesebbek, így nem teszik tönkre a májat, gyomrot, arról nem is beszélve, hogy nem szoktatjuk hozzá a szervezetet, így mindig hatásosak maradnak.

Láz
Láz

A lázcsillapítás alternatív módszereiről több helyen is olvashatunk, és több tanácsot is megfogadhatunk. Ezek közül a legjobb, hogyha különböző gyógynövényeket, és az antibiotikumot tartalmazó természetes ételeket (növényeket, mint például a fokhagyma) fogyasztjuk. Hogyha a láz nagyon felszökik, akkor hideg vizes borogatással vihetjük azt le. Természetesen, hogyha mindezek nem használnak, és az állapot napokon át fennáll, akkor tanácsos elmenni egy orvoshoz, vagy kipróbálni a gyógyszertárakban kapható lázcsillapítókat.