Mit lehet tenni a gyenge körmökkel?

A szép körmök ugyanúgy hozzátartoznak egy nő megjelenéséhez, mint az ízléses smink, a testalkathoz illő ruhák, valamint a trendi kiegészítők. Ugyan ki szeretne letört körmökkel járni-kelni a mindennapokban. A gyenge körmök nem csak esztétikai szempontból problémásak, hanem rengeteg kellemetlenséget is okoznak, ha például akárcsak egy aprócska darab is letörik valamelyik körmünkről, a sérült köröm attól a pillanattól kezdve az égvilágon mindenbe bele fog akadni, még a ruháinkba is.

[wp_ad_camp_1]

Persze, rengeteg nő visel műkörmöt, ami szintén lehet mutatós, különösen ha a kliens jó kezek között van, egy tehetséges műkörömépítő ugyanis valóban mesés mintákat tud készíteni. Azonban a saját, természettől kapott körmünk is lehet szép és egészséges, ha gondoskodunk a megfelelő ápolásról! Fontos tudni, hogy a szappan kifejezetten szárítja nemcsak a bőrt, de a körmöket is, amelyek ilyenkor általában sokkal könnyebben törnek, valamint rétegekre hasadnak. Hogy mindezt megelőzzük, hordjunk magunknál mindig valamilyen hatékony kézápolót és használjuk ezt a krémet minden egyes kézmosás után. Az egyik legjobb gyógyír a gyenge körmökre a mandulaolaj, amelyet, ha összekeverünk egy kevéske sóval, akkor kiváló csodaszert kapunk, amely életet lehel a körmeinkbe. Ezen kívül érdemes odafigyelni a kutikula épségére is, amely egyébként az az igencsak vékony bőrcsík, amely közvetlenül a köröm tövénél található. Ha szeretnénk serkenti a köröm növekedését, masszírozzuk a tövüket minél gyakrabban!

Köröm
Köröm

A körömlakk lemosó használatát azonban próbáljuk meg elkerülni, vagy legalábbis nagymértékben csökkenteni. Az acetonos lemosók különösek kártékonyak, mivel ezek is nagyon kiszárítják a bőrt. Akárcsak a haj esetében, itt is nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, illetve a szervezetünk számára szükséges vitaminok pótlása napi szinten. Ne keseredjünk azonban el akkor sem, ha a pozitív változások váratnak magukra, a köröm ugyanis kifejezetten lassan nő, úgyhogy akár néhány hónapba is beletelhet, amíg a javulás szemmel láthatóvá válik!