Mit kell tudni a fogüregekről?

Az üregek olyan lyukak, amelyek a fogakon a bomlás következtében alakulnak ki. Ezek tüneteket okozhatnak, beleértve a fogfájást. Kezelés nélkül az üregek idővel romolhatnak és más problémákat okozhatnak. A jó szájhigiénia gyakorlása a legjobb módja a megelőzésnek. A fogszuvasodás a foglemez felhalmozódásából származik a szájban. Ez idővel károsíthatja a fogszerkezetet.

[wp_ad_camp_1]

Lehetséges, hogy ez a kár állandóvá váljon. Ezután a fogakon furatok alakulhatnak ki, és ezek a lyukak a fogüregek. Számos kezelés, mint pl.  fogüregek kezelésének leghatékonyabb módja azonban az, hogy megakadályozzák a fogak üregeinek előfordulását. Ez a száj és a fogak tisztán tartásával lehetséges. Segíteni fog továbbá bizonyos élelmiszerek, például a magas cukor tartalmú élelmiszerek elkerülésére. A túl sok ilyen élelmiszer fogyasztása a plakk felhalmozódását okozhatja, ami fogüregekhez vezet. A fogüregek nem mindig okoznak tüneteket, ezért fontos, hogy rendszeresen látogasson el egy fogorvoshoz. A száj számos baktériumot tartalmaz, amelyek közül néhány káros lehet. Vékony, színtelen réteget képeznek a fogak tetején. Ez a fogászati ​​plakk.

Fogüreg
Fogüreg

Idővel lehetséges, hogy a plakk eltűnjön, például ha rendszeresen fogyaszt sok cukrot és keményítőt. Amint a fogüregek előfordulnak, a kár állandóvá válik. A károsodások kezelése a töltéstől a gyökérkezelésig terjedhet. A kezelés pontos típusa az üreg helyétől és súlyosságától függ. A fogüregek azonban könnyen megakadályozhatók. Vannak módok arra, hogy megakadályozzák a plakk felépítését, ami fogüregeket okoz. A fogüregek a lepedék felhalmozódásából erednek, ami tartós károsodást okoz a fogakban. Lehet, hogy nem is okoznak tüneteket. Kezelés nélkül ez a kár súlyosbodhat. Lehetőség van az üregek kezelésére, mint pl. a kisebb fogszuvasodás visszaszorítása fluorid gél alkalmazásával.