Mit kell tudni a digitális mátrix LED fényszóróról?

Az első gépjárművek megalkotása óta rengeteg változáson esett át az autók világítása. Az első autókon semmiféle lámpát nem alkalmaztak, ma már viszont mátrix LED fényszórók találhatók az autókon. Na, de miben térnek el ezek a típusok a többi autón alkalmazott világításhoz képest.

A digitális mátrix LED fényszórók kapcsán itt olvashatsz bővebb információkat! A reflektor és karbon izzószálas elektromos világítás már a XX. század elején megjelent, viszont ezek szabályozatlanok voltak, melynek következtében a szemben érkezőt nagyon könnyen elvakították. Akkoriban még kevés volt a gépjármű és az autók is sokkal lassabban közlekedtek, ezért ezek az opciók is jobbak voltak a semminél. Az első komolyabb mérföldkőre a huszadik század közepén került sor, amikor megjelentek az aszimmetrikus fényszórók, majd a halogén izzók. Ekkortájt kezdték el az addig megszokott kerek formák helyett a szögletes lámpatesteket gyártani. A xenon izzók a kilencvenes években kezdtek elterjedni, majd rövid idővel ezt követően az első LED izzók is megjelentek a gépjárművekben. A rendkívül hosszú élettartam is a LED fényszórók mellett szól. A korábbiakhoz képest drágább is ez a világítóberendezés, így leginkább a prémium kategóriás autókban kezdték el alkalmazni.

2014-ben pedig a mátrix LED fényszóró is megjelent, melyeket a luxus kategóriás autókba szereltek be. A mátrix LED fényszóró abban különbözik a hagyományos LED fényszórókhoz képest, hogy olyan, mintha nem egy, hanem két tucat fényszórót szereltek volna az autóra oldalanként. Mindezek különböző alakú fénycsóva kibocsátására alkalmasak, így képesek a teljes megvilágítandó területet lefedni. A technológia elképesztően kifinomult, ugyanis a beépített kamera képes a szemből érkező autókat érzékelni és lekapcsolni a LED elemeket, hogy azok ne vakítsák el a szembe jövő autó sofőrjét.