Mit kell tudni a csecsemők hőkiütéséről?

A hőkiütés hirtelen megjelenhet, és riasztónak tűnhet, de általában nem ad aggodalomra okot. A csecsemőknek finom bőrük van, és nagyobb valószínűséggel hevül ki, mint a felnőtteké. A hőkiütés, amelyet néhány ember miliáriának nevez, olyan bőrfénnyel jár, amely a bőr túlmelegedése után történik. Ezek a kiütések viszkető, kényelmetlen és tüskés érzést okozhatnak.

[wp_ad_camp_1]

Hőkiütések jelennek meg, amikor az izzadság a bőr alá csapdába kerül. Mivel a csecsemők kisebb verejtékmirigyekkel rendelkeznek, és kevésbé képesek szabályozni testhőmérsékletüket, sokkal érzékenyebbek a hőkiütésre, mint a felnőttek. Feszes ruhák, pulóverek és takarók is felmelegíthetik őket, és ezek is okozhatnak hőkiütést. A legtöbb esetben a bőrkiütés önmagában is elmúlik kezelés nélkül. A csecsemők több okból is nagyobb valószínűséggel kapnak hőkiütést: A csecsemők kevéssé tudják ellenőrizni a környezetüket, és nem tudják levenni az extra ruházatot vagy nem tudnak távolodni a hőforrásoktól. A csecsemők teste kevésbé hatékony a hőmérséklet szabályozására. A csecsemőknek több bőrráncosodása van, ami a hő és a verejték csapdájához vezethet.

A Miliaria akkor fordul elő, amikor a bőr megszakad. Az izzadság irritálja a bőr külső rétegeit és kiütést okoz. Az orvosok a súlyosságuk alapján háromfajtára osztják fel a hőkiütést: A Miliaria ruba a leggyakoribb hőkiütés-típus. Ez a fajta kiütés akkor következik be, amikor a bőr felszínéhez vagy az epidermiszhez, valamint a második bőrréteghez vagy a bőrhöz közeli verejtékmirigyek elzáródnak. Dudorokat, elszíneződést okoz, mint például a bőrpír és a viszketés. A Miliaria crystalallina a legkevésbé súlyos hőkiütés. Ez akkor fordul elő, ha az epidermiszben a verejtékmirigyek elzáródnak. Ez a fajta hőkiütés apró, tiszta vagy fehér hólyagokat okozhat. A Miliaria profunda a legsúlyosabb típusú hőkiütés, de nem gyakori. Ez akár égést is okozhat, és ez a fajta kiütés fertőző is lehet.