Mit is ír a szövegíró?

Nem azért nyitunk üzletet, mert nincs jobb dolgunk, és szeretnénk nézegetni szebbnél szebb termékeinket a polcokon, néha letörölve róla a port. Ha forgalmas helyen vagyunk, nagyobb az esélyünk a sikerre, hiszen csak betér egy-egy vásárló. De akkor is a minimum, ha legalább egy cetlit kibiggyesztünk a boltajtóra, hogy mit kínálunk mi itt.

[wp_ad_camp_1]

Ha viszont egy eldugott utcácskában vagyunk? Kutya nem fog benyitni, ha nem teszünk semmit ezért! Írhatunk ki bármit az ajtóra! Viszont ha ezt vizuálisan tetszetősebbre készítjük, írunk hozzá frappáns szöveget, vagy csak egyszerűen informálunk, esetleg fellógatunk egy cégért az utcán a falra, már nagyságrendekkel jobb arányt fogunk elérni a hatékonyságban. Aztán próbáljuk ki: adjunk fel hirdetést a helyi lapban. Jöhet a média. Készítsünk weboldalt. Bővítsük az üzletet webáruházzal!

Mit gondol, kinél vásárolnak többen?

Mit tehetünk azért, hogy ebben a fene nagy piaci versenyben talpon maradjunk? Kommunikálni kell! Hirdetni kell! Reklámozni! Mi a közös az összes marketing- és hirdetési eszközben? És mi a közös – kicsit elkanyarodva kipislantunk az üzleti életből – a társadalmi eseményekben, magánjellegű találkozókban, szórakoztató összeröffenésekben? Ott is a kommunikáció, a szöveg! Mit teszünk, ha szövegíróra van szükség? Persze: beírjuk a keresőbe, hogy „szövegíró”. Ha nem akar csalódni, rákattint a szovegem.com-ra, ahol gyorsan, és a valóságtól nem elrugaszkodott áron profi szövegírót talál.

A szövegírás az élet velejárója. Az üzleti életben is! A reklám, marketing elképzelhetetlen szavak nélkül. Rengetegen kínlódnak azért, mert nem tudnak jól fogalmazni, nem értenek hozzá, vagy nincs idejük, kedvük, energiájuk megírni a megírandót.

Márpedig van, amikor muszáj profi szövegírót keresni. Egy köszöntő ritmusa a nagymamának sántíthat (persze csak akkor, ha nem szakavatott író készíti), de egy bicegő weboldalszöveggel nem jutunk messze. A piaci versenyben résztvevő szolgáltatók egyre sokrétűbb kitételeknek kell, hogy megfeleljenek. Mindez a vásárló érdekeit szolgálja. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy olyan textus szülessen, mely mind a keresőmotorok, mind a vásárlók szívét megdobogtatja. Kevés az olyan cég, szolgáltató, ahol rendelkeznek mindazzal az ismerettel, tapasztalattal, mint egy profi szövegíró.