Mit értünk egészséges táplálkozás alatt?

Szervezetünk egészségének megőrzése érdekében, sok mindenre oda kell figyelni, főleg a táplálkozásunkra. Az egészséges táplálkozás legfontosabb része, hogy ne hagyjunk ki egyetlen étkezést sem, ugyanis ennek hiányában, szervezetünk anyagcseréje összezavarodhat.

Sok ember a kihagyott ebédet, csak este pótolja, és még ezek mellett, azzal sem törődik, hogy mivel is terheli meg éjszakára a gyomrát. Az emberi szervezetnek leginkább a reggelire van szüksége. Ezzel olyan problémákat előzhetünk meg, mint a cukor- és a szívbetegség, mivel a reggeli összefügg a magas vérnyomással, az inzulin-rezisztenciával és az emelkedett vércukorszinttel is. Ezek mellett hatással van a memóriánkra és már az is bizonyított, hogy azoknál a fogyókúrázóknál, akiknél a legkiadósabb étkezés a reggeli, azok lényegesebben több kilótól szabadulnak meg.

Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás

Ha betartjuk a rendszeres étkezést, az még mindig nem elég, hogy valóban egészségesek legyünk, ugyanis az sem mindegy, hogy mit fogyasztunk. Ajánlott naponta a több friss zöldség és gyümölcsbevitel. A kenyér választásánál, inkább a teljes kiőrlésű kenyerek mellett döntsük. A cukor helyett használjuk a természetes édesítőket, mint a cukor, nyírfacukor és stevia. A zsiradékot és a margarint cseréljük le hidegen sajtolt olajakra és vajra. Igyunk elegendő vizet, kerüljük a cukros üdítőket. A kávét mérsékelten fogyasszuk, és ne számoljuk bele a napi folyadékbevitelbe. Az alkoholos italoknál is fontos a mérték, mivel ezeknek sejtkárosító hatásuk van, valamint ezek többletenergiát is termelnek, amire szervezetünknek nincs szüksége. A helyes táplálkozás egy kis odafigyelést igényel. Hiányában számos probléma alakulhat ki, aminek kezelése sok energiánkba fog kerülni, és a betegség következtében közérzetünk és hangulatunk romlását is eredményezni fogja.