Mit ajándékozhatunk egy kezdő szakácsnak?

A kezdő szakács számára nagyon egyszerű ajándékötleteket előállítani – még akkor is, ha már megvan a nélkülözhetetlen felszerelése. De ez nem azt jelenti, hogy nem tévedhet. Rengeteg rossz terméket (és termékcsomagot) forgalmaznak a kezdő szakácsoknak, és az eladók azzal számolnak, hogy senki nem tudja, mit illik ilyenkor ajándékozni.

[wp_ad_camp_1]

Szerencsére most jó irányba fogjuk terelni, hogy valóban hasznos ajándékokat adjon barátainak/családtagjainak akik most kezdik el a főzést. Amikor új szakácsoknak vásárolunk, visszagondolunk saját hibáinkra. Miért vártunk ennyit az azonnali leolvasású hőmérő vásárlására? Vagy egy mérleg megvásárlására? Részben azért, mert ha egy gyenge eszközt lecseréltünk egy jobbra, sokkal jobban megértjük annak értékét. Az ajándék, amelyet ad, nem csupán a szóban forgó elem: átadja tapasztalatának bölcsességét. A főzés sokkal élvezetesebb, ha van egy-két tisztességes serpenyője. Azoknak a kezdő szakácsoknak, akik egy nyugati stílusú serpenyőt használnak javasoljuk, hogy fektessenek be öntöttvasba és háromrétegű rozsdamentes acél serpenyőbe.

Az öntöttvas serpenyőket tartós, sokoldalú és megfizethető árúnak értékelik. Kiváló hőmegtartó tulajdonságokkal rendelkező konyhai eszközről van szó, így sokféle feladatra alkalmasak, mint például a steakek, palacsinták sütése és a kukoricakenyér sütése. Persze, az öntöttvas egy kis extra gondozást igényel, de csak néhány másodperces karbantartással ez egy olyan serpenyő, amely jócskán kitart egész életében. A kés megválogatása számos tényezőtől függhet, például a kéz méretétől, a tapasztalati szinttől és a tervezett felhasználástól, ezért egy teljes útmutatót szenteltünk a késsel kapcsolatos szempontoknak. De bátran ajánljuk házi kedvencünket, a Misono UX10 kést a szakácsok többségének. Ez a kés egyenesen a dobozból kivéve végtelenül éles, és ismételt használat ellenére éles marad.