Mire jó a polár sísapka?

A téli sportolás elengedhetetlen tartozéka a megfelelő ruházat. Nem csak a síelés, hanem minden egyéb szabadtéri téli sportaktivitáshoz megfelelő minőségű ruházatra van szükség. Ez nem jelenti azt természetesen, hogy csak a legdrágább és legmárkásabb ruházat lehet jó választás, de a legolcsóbb műszálas termékeket jobb elkerülni.

[wp_ad_camp_1]

A megfelelő téli sportruházat egyik legfontosabb tartozéka a sapka. Ezek közül is a polár sapkáról érdemes alaposabban szólni, hiszen a fej melegen tartása mellett a megfelelő szellőzést is biztosítania kell. Ha az adott sapka nem szellőzik megfelelően, akkor törvényszerűen beleizzadunk; a homlokunkon nagyjából hatszor több verejtékmirigy található, mint a hátunkon, így a nem megfelelő sapka használata során fokozott izzadás léphet fel. Ha pedig nedvessé válik az anyag, jelentősen megnő a megfázás veszélye. A homlok esetén ez különösen veszélyes lehet. Nincs miért aggódnunk, de fokozott figyelmet érdemes fordítani a sísapka kiválasztására.

Sísapka
Sísapka

A sísapka fogalma önmagában azért hathat furán, mert a síelés során rendszerint sapka helyett sisakot használunk. Ez a biztonságunk érdekében kiemelten fontos; a síelőkre a hó alatt megbúvó kövek, a pálya melletti fák, illetve a más síelőkkel elszenvedett ütközések jelenthetnek sérülésveszélyt a fejen. Ez indokolja a sisak használatát. A polár sapka olyan speciális anyagból készül, ami elég vékony ahhoz, hogy akár a sisak alatt is használjuk. A legtöbben épp ennek az előnyös tulajdonságának köszönhetően döntenek a használata mellett. Speciális neoprén anyagának köszönhetően tökéletes védelmet jelent a hideggel szemben és még viszketéstől sem kell tartanunk. A megfelelő béléssel nem rendelkező sisakok esetében a legjobb választást jelentik ezek a sapkák.