Mire jó a lakberendező?

Ha lakásfelújításon gondolkozik, és úgy dönt, profi segítséget vesz igénybe, ne egy asztalosra, vagy kőművesre bízza a munkát (persze ők is profik, de csak a saját szakmájukban), hanem hívjon egy hivatásos lakberendezőt. Egy lakberendező dolga, hogy átlássa, megtervezze és meg is szervezze a teljes átalakítást.

[wp_ad_camp_1]

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy nem biztos, hogy az első lakberendező lesz a megfelelő. Az, hogy egy lakberendező megfelel-e, az az első és második beszélgetés után szokott kiderülnek, hiszen fontos hogy a kliens és a lakberendező valamilyen szinten passzoljon, hogy a lakberendező odafigyeljen a kliens stílusára és vegye figyelembe annak igényeit. Minden lakberendezőnek van egy sajátságos stílusa, ami azt jelenti, hogy egy- vagy több olyan anyag-, színkombináció, amiket általában használ, és ha ez önnek tetszik, vagy látta már a lakberendezőjének előző munkáit, az kezdetnek nem rossz! Az is jó dolog, ha a lakberendező kíváncsi Önre, nem feltétlenül kutakodás céljából, hanem hogy kiderüljön a családi háttere, az otthoni munkavégzés, gyerekek, életvitel, hiszen ezek mind fontosak a tervezésnél.

Lakberendezés
Lakberendezés

Az is mindenképpen pozitív, ha a lakberendező valamilyen kiindulási alapot kér, ami lehet egy alaprajz, vagy valamilyen inspirációs kép színekről, bútorokról, de lehet akár egy festmény vagy műtárgy is. Persze azt is meg lehet oldani, hogy ne legyen kiindulási pont, de olyankor ténylegesen mindent bízzon lakberendezőre! Ha csak frissíteni szeretne, lakásán a lakberendező segít a falszín, tapéták, textilek kiválasztásában, ha viszont már megunta régi lakását, vagy megváltoztak életkörülményei a lakberendező képes az egész teret újraszervezni. Egy lakberendező tehát nagy sok mindenben és sokféleképpen tud segíteni, ha újítani szeretne régi lakásán.