Mire használhatja fel a megmaradt görögdinnyét?

Nincs is jobb egy friss, hideg, ropogós szelet görögdinnyénél a forró napsütésben és a nyár egyik legédesebb pillanatai közé tartozik az, amikor beleharapunk az üdítő görögdinnyébe és azt sem bánjuk, ha a leve lecsorog egészen az állunkig.

[wp_ad_camp_1]

Ha csak nem szeretne magköpő versenyt rendezni, valószínűleg nem tud megenni egyedül egy egész görögdinnyét, és a dinnye egyik jellemzője, hogy veszít állagából miután néhány napig a hűtőszekrényben ült. Annak érdekében, hogy a legtöbbet kihozhassa a dinnyéből, kövesse a következő „recepteket” és sosem marad majd fölösleges dinnyéje. Az első étel, amihez felhasználhatja a megmaradt dinnyét a görögdinnyés feta saláta. Ahhoz, hogy egy tökéletes salátát kapjon, csorgasson olívaolajat egy pitára, és pirítsa meg ropogósra azt. Amikor ez elkészült, tördelje össze a pitát harapásméretű darabokra. Ezek után szórja meg némi szezámmaggal és sóval. Vágja fel a megmaradt görögdinnyét 1 hüvelyknyi darabokra, és dobjon e mellé szeletelt uborkát, illetve néhány szelet vörös hagymát. Keverje össze a pitát, a hagymát, az uborkát és a dinnyét néhány szelet petrezselyem levéllel. Ezt öntse fel némi olíva olajjal és szórjon rá sót, borsot.

Görögdinnye
Görögdinnye

Szeleteljen fel némi sajtot majd grillezze azt magas hőmérsékleten, majd ezt tegye a saláta tetejére. A görögdinnyés bazsalikomos limonádé is remek megoldás lehet arra, hogy felhasználja a fölösleges dinnyét. Aprítson össze fél csésze bazsalikom levelet 1/3 csésze cukorral, illetve keverje össze fél csésze friss citromlével. Ezután keverjen össze 3 csésze görögdinnyét másfél pohár hideg vízzel. Töltse át ezt a keveréket egy finom hálós szűrőbe, aztán öntse egy turmixgépbe a keveréket. Keverje bele a bazsalikomot a citromleves keverékbe. Ha elkészült a mix tegyen bele jeget és díszítse bazsalikommal, citrom vagy lime szeletekkel.