Mindennapi dolgok, amelyek szennyezőbbek, mint maga a WC

Miközben ragaszkodunk ahhoz, hogy kezet mossunk és fertőtlenítsük magunkat a WC használata után, sokan közülünk nem veszik észre, hogy a ház körül rengeteg olyan dolog van, amely ugyanolyan mennyiségű baktériumot rejteget.

[wp_ad_camp_1]

Valójában nagyon sok olyan terméken van még több baktérium, mint a WC-ben, mert nem tudjuk, mennyire piszkosak, ezért nem tisztítjuk őket olyan gyakran. Még ha soha nem is vitte a mobiltelefonját a fürdőszobába, akkor is minden baktériumnak ki van téve akárhányszor ön a kezével megérinti a felületét. A tisztítás nagyon egyszerű a megfelelő kellékekkel: egy kis alkoholt kell elővenni, desztillált vizet és egy mikroszálas szöszmentes ruhát. Tisztítás közben ne felejtse el megtisztítani a fülhallgatókat és más kiegészítőket is, ezek is tele vannak batériumokkal. Naponta hányszor érinti meg a laptop billentyűzetét vagy a televízió, a játékrendszerek vagy akár a mennyezeti ventillátor távirányítóit? Csakúgy, mint a telefon, minden kézről rákerülhet a baktérium, amelyek megérintették.

A tisztítás egyszerű, ha az elektronikus készülékekhez készült fertőtlenítő törlőt használ. Ezt legalább naponta kell megtenni, gyakrabban olyankor, ha a háztartásban valaki vírust vagy fertőzést kap el. A házban mindenki hűségesen mossa meg a kezét, amikor a fürdőszobát használja, tüsszent, vagy ételt készít? Valószínűleg nem. Nemcsak a fürdőszoba kilincse van tele baktériumokkal és vírusokkal, hanem a ház körül minden kilincs, fogantyú, villanykapcsoló és elektronikus billentyűzet. A problémát egy gyors, fertőtlenítő törlővel is megoldhatja. Feltétlenül használjon egy szobában egy törlőt. Egyetlen törlő nem fertőtleníti az egész házat, tele kilincsekkel. Figyeljen oda jobban azokra a dolgokra amiket megérint, és fertőtlenítsen gyakrabban, hogy elkerülje a felesleges vírusokat.