Minden háztartás egyik legjellemzőbb problémája, a vízkő

Főként a vízből kicsapódott sók és lerakódott anyagok összessége. Ami súlyos problémát jelent, mivel tönkreteheti a vízzel kapcsolatban lévő gépeket.

[wp_ad_camp_1]

Nem épp szemgyönyörködtető látvány a foltos csempe, elszíneződés a mosdón. Vastag lerakódást találunk mindenhol.  Ez nem csak a fürdőszoba területeire, hanem számos háztartási gép belsejére is kiterjed. Ha nem cselekedünk időben, rosszabb esetben meg is akadályozhatják eszközeink működését.

Szerencsére, segítségünkre van számos praktika, amivel megszabadulhatunk a vízkőtől.

Érdemes a vizet lágyító termékek használata. A mosógép esetében a havi ecetes mosás és erre kifejlesztett folyékony mosószerek használata megoldás lehet.

Kávéfőzőknél a legpraktikusabb módszer egyike az, ha citromsavval átfőzzük, ezzel a megoldással is eredményesek lehetünk.

Vízkő
Vízkő

Hasznosak még azok a vízlágyító készülékek, amelyek a kalciumot és a magnéziumot kivonják és nátriummal helyettesítik. Ezzel csökkentve a víz keménységét, bontva a víz eredeti állapotát, ami a hiányzó ásványi anyagok miatt károsan hathatnak a szervezetre.

Népszerűek a különféle ismert kémiai vegyszerek is, amelyek szintén csökkentik a víz keménységi szintjét, és növelik a vízkőoldás hatékonyságát.

Ám vannak helyzetek, amikor szakemberre szorulunk, például a villanybojlerek esetében, aki eltávolítja a vízkövesedést.

Ne hagyjuk, hogy eluralkodjon otthonunk felett a vízkő, vegyük kezünkbe az irányítást!