Minden a hajkárosodásról!

Rengeteg nő mindennapjait keseríti meg a száraz, töredezett, fénytelen haj. A téli évszak teljesen tönkre teszi a hajkoronát, mivel nagyok a hőmérséklet különbségek, megnövekedik a hajszárítások száma. Összegyűjtöttük önnek azokat a szokásokat, amelyeket ha betart a jövőben egészségesebb hajnak örvendhet.

[wp_ad_camp_1]

Ha szeretné elkerülni, hogy a haja szálkás legyen, akkor nedves, vizes állapotban semmilyen esetben se fésülje a haját. A hajat száraz formában ajánlott fésülni, és ebben az esetben is óvatosnak kell lenni. Bizonyított tény, hogy a pamut párnahuzatok károsítják a hajat, ezért vásároljon szatén, vagy selyem ágyneműket. Tévhit, hogy a haj könnyen és egyszerűen formázható, ha a legmagasabb hőfokon szárítjuk meg. Válassza az alacsonyabb hőfokot, hiszen ez a tényező nem befolyásolja a hajformázást, viszont a haj egészségét igen. Ha elhatározza, hogy soha nem vágatja a haját, mert hosszú hajkoronát szeretne, akkor rossz döntést hozz. A hajvágás lényege, hogy a haj megőrizhesse az egészségi állapotát.

Hajkárosodás
Hajkárosodás

A szakemberek szerint a hajvégeket négy-hat eltelte után vágni kell, hogy megelőzhessük a töredezést. A haj növekedést befolyásolja az egészségi állapot, növekedési ciklus, valamint az otthoni gondozás. Ha túl forró vízzel moss hajat, akkor nagy az esélye annak, hogy megégeti a haját, eltávolítja a hasznos olajokat a fejbőrről, és ennek következtében károsodnak a hajgyökerek, és hajhullás fog jelentkezni. Minden nőnek kényelmes, ha otthon felkötheti a haját, de a szorítás nem tesz jót a fejbőrnek, ezért ajánlott inkább a csatokat választani. Haj mosás után ne csavarja turbánba a haját, inkább hagyja, hogy természetesen száradjon meg a haja. Táplálkozzon egészségesen, és pótolja a hiányzó vitaminokat, hiszen haja csak ebben az esetben lesz egészséges.