Milyen veszélyekkel járhat együtt a koplalás?

Sokan azzal próbálják magukat csúcsformába hozni a nyári bikini szezonra, hogy rendszertelenül keveset esznek. Ám mindenkinek aki ezt a módszert választja, szeretném elmondani, hogy nem, hogy jót, de nagyon sok rosszat okozhat a szervezetének.

[wp_ad_camp_1]

Ugyanis, ha rendszeresen túl keveset eszünk, akkor nem tudjuk megadni a szervezetünk számára a szükséges tápanyagot, melynek következtében a szervezetünk azt észleli, hogy veszélyben van. Ennek következtében pedig vészüzemmódra, vagyis éhező üzemmódba kapcsol. Testünk egy csodálatos szerkezet, melyet korántsem olyan könnyű becsapni, mint azt ahogy elsőre gondolnánk. Vagyis, ha nem kapja meg a szükséges tápanyagot, melyre szüksége van, akkor abban az esetben lelassítja az anyagcserét, hogy a fenyegető időszak alatt, minden lehetséges energiát a létfontosságú szervek működésének fenntartására fordítson. Persze sokan abban bíznak, hogy ez idő alatt leadhatnak pár kilót, amely ahogy vártuk be is következik. Mivel a szervezetünk az elraktározott zsírt kezdi el elégetni, mint szükséges üzemanyag.

 

Viszont, arra sem árt oda figyelni, hogy ilyen esetben nem csak a zsír, de az izomzat is felhasználás alá kerül. Melynek következtében még

Koplalás
Koplalás

jobban lelassulhat az anyagcserénk. Ha a koplalást válasszuk, hogy megszabaduljunk pár feles kilótól, akkor el kell, hogy ismerjük, hogy rövid távon igen jó megoldásnak bizonyul. Viszont, ha kicsit előre nézzünk, akkor hosszú távon nagyon megfogjuk bánni, hogy ezt a megoldást választottuk. A koplalás alatt elsőnek a szervezetünkből a víz és a szénhidrát fog távozni, melynek következtében látványos lesz az eredmény. Ám hosszabb távon a szervezetünk nem kapja meg a szükséges vitaminokat és a kellő energiát, így fáradtak és erőtlenekké válhatunk.