Milyen táplálkozás szükséges, ha száraz a bőrünk?

Az olyan kellemetlenségek, mint például a száraz bőr, nagyon sok problémát okozhatnak az embereknek mind egészségügyileg, mind pedig esztétikailag. Hogyha valaki szeretné ezeket elkerülni, akkor a legtöbbször kozmetikumokhoz fordul „segítségért”, holott ennél azért jóval többet kellene, hogy tegyen. Amikor száraz bőrről van szó, akkor az első, amire gondolni kell, a belső ok, és a legjobb, hogyha első körben ezeket próbáljuk meg kezelni.

[wp_ad_camp_1]

A száraz bőr okozója legtöbbször természetesen a genetikai hajlam, de sokszor más dolgok is okozhatják. Amikor ezt akarjuk kideríteni, akkor a legkézenfekvőbb dolog, hogyha a kezeléssel kísérletezünk. Amennyiben elegendő ehhez a tüneti kezelés (például a kozmetikumok használata), és helyrejövünk, akkor azt jelenti, hogy nem nagy a probléma, és nagy eséllyel csupán arról van szó, hogy a bőrünk genetikailag száraz. Hogyha azonban nem segítenek a sima, hidratáló kozmetikumok, akkor valószínűleg más problémák fennállására kell gondolnunk. A leggyakrabban ilyenkor az ekcéma, vagy az ahhoz hasonló bőrbetegségek állnak a háttérben, amelyek ugyan nem gyógyíthatóak meg véglegesen, de nagyrészt tünetmentesíthetőek. Ehhez azonban bőrgyógyászati vizsgálatra és kezelésre van szükség.

Száraz bőr
Száraz bőr

A száraz bőr azonban kezelhető és a tünetek is enyhíthetők egyszerűbb módszerekkel is. A legjobb, hogyha kellő mennyiségű folyadékot fogyasztunk. Ezt mindenképpen meg kell, hogy tennünk, mégpedig naponta. A víz csak egy nagyon kis része ennek a folyadékmennyiségnek, ezen kívül még nagyon hasznos a levesek, a teák, és a lédús gyümölcsök, zöldségek fogyasztása is. Fontos, hogy ezeket mindenképpen tartsuk be, és figyeljünk rá, mert ez által hidratálhatjuk a bőrünket is. Ezzel nagyot enyhíthetünk a tüneteken, viszont teljesen sajnos nem előzhetjük meg a bőrbetegségeket.