Milyen talpbetétek használata a célszerű?

Manapság a piacon óriási kínálat közül válogathatnak az érdeklődők, ugyanis számos talpbetét áll a rendelkezésünkre, melyek megkülönböztethetőek különböző panaszokra. Ilyen lehet a lúdtalp, talp, és sarok emelők.

[wp_ad_camp_1]

A különféle talpbetétek beszerezhetőek patikákban, drogériákban és cipőboltokban egyaránt. Ezeknek köszönhetően komfortosabb cipőviselést és lábfejenyhítést érhetünk el. Ám mi alapján válasszuk ki őket? Az egyik legfontosabb szempont, hogy semmiképpen se keverjük össze a talpbetétet a lúdtalpbetéttel. Ugyanis a talpbetétetek kizárólag kényelmi szempontokat szolgálni, mint pl. elűzi a kellemetlen szagokat, magába szívja a nedvességet és egyes modellek tompítják a lépéseinkből származó csontozatra irányuló ütést. A talpbetétekről még érdemes tudni, hogy általában konfekció méretekben kaphatóak. A lúdtalp betétek pedig korrekciós betétek. Melyek a láb deformitását és statikai elváltozását ellensúlyozza álláskor, illetve járáskor. Ezekkel a lábbetétekkel a különféle lábbetegségek enyhíthetőek. Jellemzően egyedileg készítik el őket.

Talpbetétek
Talpbetétek

A jó lábbetét onnan ismerhető fel, könny, hogy könnyű, illetve követi a láb vonalát. A lábbetéteket mindig úgy kell kiválasztani, hogy pont a mi lábméretünknek feleljen meg. Ugyanis, ha 4-5 méretnek is megfelel, akkor könnyen fennáll az esély, hogy a nyomáspontok nem jó helyre esnek. A jó talpbetétről elmondható még, hogy tehermentesíti a sarkot, ugyanis igen gyakori probléma az emberek többségénél, hogy saroktáji fájdalmak fordulnak elő. Talpbetétet bárki használhat a kényelmesebb viselt érdekében. Ám lúdtalpbetéteket főként akkor javallott használni, ha ortopéd szakorvos írja fel. Ugyanis azt csak a szakorvos tudja megállapítani, hogy valóban szükséges-e.