Milyen praktikákkal lassíthatja haja zsírosodását?

A zsíros haj nem csupán ápolatlan külsőt kölcsönöz, de sok fejbőri megbetegedést okozhat, hiszen, a mikrobák és gombák könnyebben megtelepednek az ilyen fajta hajban, valamint a fejbőrön megtelepedő zsír gátolja a hajhagymákat az oxigénhez való jutásban, emiatt hamarabb beállhat a hajhullás is.

[wp_ad_camp_1]

Az említett probléma kellemetlen, azonban kezelhető, kordában tartható. Hogyan tehetjük ezt? A következő sorokban választ kapunk erre a kérdésre. Használjon minél kevesebb sampont , amit azonban alaposan dörzsöljön a fejbőrébe. Soha ne mosson hajat túl meleg vízzel, mivel ezzel elősegítené a faggyúmirigyek működését. Az is jót fog tenni hajának és hajhagymáinak, ha ujjbegyeivel néhány percig masszírozza a fejbőrét hajmosásnál. Használjon minél kevesebb mesterséges hajápoló terméket, hiszen ezek nem minden esetben válnak be, a haját azonban minden esetben csak zsírosabbá teszik. Használjon helyettük inkább természetes alapanyagokat, ezekből is rengeteg tippet talál az interneten. Előnyük az is, hogy sokkal olcsóbbak mint a mesterséges termékek.

Zsíros haj
Zsíros haj

Mivel a zsíros hajat gyakrabban kell mosni, sokan ennek tulajdonítják magát a zsírosodást. Pedig nem igaz, hogy a többször mosott haj hamarabb zsírosodik, sőt minél ritkábban van mosva, gazdája annál többször néz ki ápolatlannak. A sokat mosott hajat pedig értelemszerűen gyakrabban is kell szárítani. A hajszárító által kibocsátott hő beindítja a faggyúmirigyek működését, éppen ezért ajánlott ezt az eszközt minél alacsonyabb fokon használni. A legjobb azonban az, ha nem is használunk hajszárítót, hanem hagyjuk, hogy hajunk magától száradjon meg. A hajkoronánk egészsége nagyon fontos és erre csak akkor jövünk rá, amikor elkezd hullani vagy töredezni, ami nem nyújt szép látványt. Gondozzuk hajunkat megfelelően és az meghálálja azt egy fantasztikusan szép hajkoronával!