Milyen immunerősítőt érdemes adni a gyermekeknek és mikor?

Azoknál a gyerekeknél, akik egyik betegség után már meg is kapják a következőt érdemes az immunerősítők segítségét igénybe venni. Az immunerősítő gyerekeknek általában vényköteles termékek és ezeket a gyermek háziorvosával közösen egyeztetve érdemes vényre kiíratni. Természetesen a probiotikumokat is igénybe vehetjük ezekben az esetekben, hiszen a probiotikum képes a bélrendszeren keresztül is megtámogatni a gyermek immunrendszerét.

[wp_ad_camp_1]

A vényre megvásárolható immunerősítők minden esetben azoknak a baktériumoknak az alkotóelemeit tartalmazzák, amelyek a leggyakrabban okozzák a különböző gyulladásokat. A készítmény szedésével a gyerekek immunrendszere képessé válik arra, hogy védekezzen a különböző baktériumok ellen, és amikor ténylegesen is, megtámadja szervezetét, egy baktérium akkor szervezete készen álljon a megmérettetésre.  Léteznek olyan készítmények, amelyek akár már 6 hónapos kortól adhatóak így akár az immunerősítést már csecsemőkorban is végezhetjük.

Immunerősítők
Immunerősítők

A védőoltások, amelyeket gyermekkorban megkapnak a picik ugyanúgy a különböző baktériumok elleni támadások ellen nyújtanak megfelelő védelmet, bár ezeknek az oltásoknak a kötelezővé tétele erősen megosztja a közvéleményt, a szülőket. Minden azon múlik, hogy gyermeke mennyire reagál érzékenyen a különféle gyulladásokra, illetve a közösségbe való beilleszkedés során mennyire hajlamos a megbetegedésre. Ha egyáltalán nem akarja ezeket az immunerősítőket gyermekének adni, akkor érdemes a természetben körülnézni, hiszen például a bodza is kiváló immunerősítő hatással bír.