Milyen illatos gyertyát válasszunk?

Mindannyian szeretjük, ha egy helyiségben kellemes illat árad szét a levegőben. Napjainkban már rengeteg megoldás létezik arra, hogy hogyan tehetjük illatossá otthonunkat. Ilyen például az illatos gyertyák használata.

[wp_ad_camp_1]

Az illatos gyertya használata nagyon népszerű és ennek több oka is van. Szinte mindenhonnan beszerezhetők és rengetek illatváltozat közül válogathatunk. A vegyi anyagokból készült légfrissítők helyett sokkal ajánlatosabb az illatosított gyertyák használata. Elsősorban azért, mert nem károsítják a környezetet, és rengeteg egyedi illat közül választhatunk. Emellett dekoratívak és fel tudják dobni szinte bármilyen helyiség hangulatát. Sokan azonban azért nem ajánlják a boltokban kapható illatos gyertyák használatát, mivel az égésük során káros szerves vegyületet oldódnak fel, amik nem kifejezetten tesznek jót a tüdőnek, ha sokáig hagyjuk égni a gyertyát egy zárt helyiségben. Sok olyan illatos gyertya van azonban, amelyek természetes alapanyagokból készülnek, mint például méhviaszból.

Az aranysárga színű méhviaszt rengeteg különféle formába lehet önteni, formázni, faragni és megvásárolható kék vagy zöld árnyalatokban is. Illata nagyon jellegzetes és kellemes, nyugtató hatása van. Saját magunk is könnyen elkészíthetjük.

Gyertya
Gyertya

Egy másik természetes alapanyagból készült illatos gyertya, a szójagyertya. Ez a fajta azonban nem tartozik az olcsó illatos gyertyák közé és elég nehezen beszerezhető.

Ne feledjük, hogy inkább illatosítsuk a lakásunkat bolti gyertyával, mind légfrissítőkkel. A legjobb, ha olyan illatos gyertyát választunk, ami természetes anyagokból készül, így biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen káros anyag nem kerül a szervezetünkbe. Ha szeretnénk saját magunk gyertyát készíteni, akkor vásároljuk meg a szükséges alapanyagokat és máris neki lehet kezdeni a feladatnak.