Milyen hibákat követhetünk el a fűmagos füvesítéssel?

Ne kövesse el azt a hibát, hogy a füvesítés alatt túl mélyen, vagy túl sekélyen dolgozza be a fűmagot! Törekedjen az egyenletes bedolgozásra! Ha nem ezt teszi, akkor a füvesítés foltokban fog kicsírázni, és a túl mély rétegekben lévő magok egy része elpusztul, míg a földfelszínhez közeleső magot a kiszáradás fenyegeti. A helyes mélység az 1 – 0,5 cm közötti mélység.

[wp_ad_camp_1]

Ne kövesse el azt a hibát, hogy a fűmagvetés után nem hengereli le a friss füvesítést! Mindenképp hengerelje le közvetlen a maggal füvesítést! Ha nem ezt teszi, akkor hiányosan kelő, foltos fűfelületet kap. A füvesítés utáni hengerelés szerepe az, hogy a magot teljesen átöleljék a talaj szemcséi, ezáltal a segítve elő a jó csírázás feltételeit.

Ne kövesse el azt a hibát, hogy a friss füvesítéskor elhagyja a gyökeresedés indító gyeptrágya használatát! Használjon mindig gyökeresedés indító gyeptrágyát! Ha nem ezt teszi, akkor a lassan fog fejlődni a fű ezért a besűrűsödésre, növekedésre hosszú ideig kell várnia. A magas nitrogén és foszfortartalmú indító gyeptrágyára szüksége van a friss füvesítésnek, hogy gyorsan egyöntetű és szép gyeppé fejlődjön.

Füvesítés
Füvesítés

Ne kövesse el azt a hibát, hogy nem öntözi megfelelően a friss füvesítést! A friss füvesítésnek állandó és egyenletes öntözővíz mennyiségre van szüksége. Ha ezt nem kapja meg, akkor akár egy nap is elegendő, hogy kiszáradjon, és elpusztuljon. A füvesítés sikere ekkor már csak azon múlik, hogy állandóan nedvesen tudjuk-e tartani a felső 2-3 cm-es talajréteget. Ha igen, akkor nyert ügyünk van! Öntözzön, akár napi négyszer is.

Amikor a fű kihajtott, és elérte a vágható magasságot, akkor a füvesítés sikerét továbbá nem az előkészületei, hanem a karbantartásai határozzák meg. Weboldalunkon számos információt találhat a fiatal füvesítés karbantartásáról.