Milyen előnyei vannak a SOCKS5 proxy-nak?

A forgalom proxyn keresztül történő továbbítása névtelenné teheti Önt, de ez nem garantálja a biztonságot. A VPN-től eltérően a proxy nem titkosítja a forgalmat. Tudja meg, mi a SOCKS5 proxy, milyen előnyöket kínál, és hogyan tudja használni.

[wp_ad_camp_1]

A SOCKS egy internetes protokoll, amely egy szerver és egy kliens közötti proxykiszolgálót használ. Forgalmát egy proxykiszolgálón keresztül vezetik, amely tetszőleges IP-címet generál, mielőtt célba érne. Technikailag elmondható, hogy a SOCKS5 (a legújabb verzió) proxy szervereket használ, hogy tetszőleges IP-címeken keresztül létrehozza a User Datagram Protocol (UDP) vagy a Transmission Control Protocol (TCP) kapcsolatokat. Ha IP-címe 1.1.1.1 és forgalmát egy SOCKS Proxy-n keresztül továbbítja az IP 2.2.2.2 IP-vel, akkor a célkiszolgáló (a webhely) úgy gondolja, hogy a kérés ez utóbbitól származik. A webhely nem látja az eredeti IP-címet. Ez bizonyos névtelenséget biztosít, de nem jelenti azt, hogy a forgalma biztonságos. A virtuális magánhálózatokkal (VPN) ellentétben a meghatalmazottak nem titkosítják a forgalmát.

Mivel a proxy szerverek közvetítőként működnek a készülék és az internet között, könnyen segíthetnek az internetes blokkok kikerülésében. Például, ha IP-jét egy bizonyos webhely feketelistára tette (vagy VPN-t használ, és annak szervereinek IP-címei feketelistára került), akkor forgalmát egy SOCKS5 proxyn keresztül irányíthatja, és így kikerülheti ezt a blokkot. Ez azonban nem segít a nemzeti tűzfalak kijátszásában, mivel többségük mély csomagellenőrzést (DPI) használ. Ez azt jelenti, hogy a forgalmát az internetszolgáltató blokkolja mielőtt az eljutna a webhelyre. A HTTP-proxykkal ellentétben, amelyek csak a HTTP és a HTTPS weboldalakat képesek értelmezni a SOCKS5 proxyk bármilyen forgalommal működhetnek.