Milyen alakhoz, milyen ruha illik?

Természetes, hogy mindenki igyekszik az alakjának és a saját stílusának megfelelő ruhákat hordani. Például, ha valaki igencsak vékonyka, akkor nem biztos, hogy jó ötletnek minősül, ha az illető bő ruhákat visel, ilyenkor ugyanis szó szerint azt a hatást keltheti, mintha csak rádobták volna az öltözéket.

[wp_ad_camp_1]

Úgy-szint általános érvényű szabály, hogy a teltkarcsú hölgyek számára nem kifejezetten előnyösek a feszülős ruhák, különösen, ha felsőkről van szó. Félreértés ne essék, ha a mellrésznél feszül, majd ettől a ponttól lefelé bővebb, az kifejezetten mutatós, azonban a mindenhol feszülő öltözék a legkisebbtől a legnagyobb hurkákat is megmutatja. Vannak azonban egyéb szabályok is, amelyek érvényesek mindenkire, kortól, nemtől és alaktól függetlenül! Az egyik ilyen széles körben elfogadott alapvető szabály az, hogy egyszerre nem hordunk három színnél többet magunkon! Hogy az alsóneműnk milyen színű, az nyilván magánügyünk, azonban a mindenki számára látható öltözékünket válogassuk meg úgy, hogy ne keltsük hivalkodó papagály vagy nevetséges bohóc benyomását. A túl sok szín viselése diszharmóniát sugall és a szemnek is kifejezetten zavaró, ráadásul nem is kifejezetten ízléses dolog egyszerre a szivárvány minden színében tündökölni.

Alak - ruha
Alak – ruha

Ezután következnek a minták: igyekezzünk úgy összeválogatni a cuccainkat, hogy a minták passzoljanak egymással, vagy – ami még ennél is jobb – , ha például egy kockás inget veszünk fel, nyugodtan hordhatunk hozzá egy sima fekete szoknyát, sokkal letisztultabb látványt fogunk így nyújtani, mintha mindenünk kockás lenne. Ebből kifolyólag az is teljesen nyilvánvaló, hogy a mintákat szintén nem illik keverni! Ne hordjunk tehát pöttyös pólót kockás nadrággal, mert az összhatás nem lesz valami kellemes!

És ezzel el is érkeztünk az öltözködés egyik kulcsfontosságú tényezőjéhez: az összhatáshoz! Sokszor ugyanis egy-egy ruhadarab önmagában véve nem tűnik különösebben szépnek vagy divatosnak, azonban az a legfontosabb, hogy, ha az összképet nézzük, akkor elégedettek legyünk! Persze ehhez oda kell figyelnünk minden kiegészítőre is, hiszen, ahogy mondani szokták: az ördög a részletekben van!