Mikor szükséges bevetni a diétát?

Sajnos hazánkban is egyre többen szenvednek túlsúlytól. Azok, akik egészségesen élnek, csodálkozva nézik azokat, akik jelentős súlyfelesleggel bírnak, nem értik hogyan is hagyhatták ennyire el magukat. Tény, hogy könnyen ellehet hízni a helytelen táplálkozás és kevés mozgás miatt, pláne, ha még a hajlamod is megvan rá. Akad azonban pár figyelmeztető jel, amikre érdemes figyelni és még időben cselekedni, hogy megelőzheted a még nagyobb problémát.

[wp_ad_camp_1]

Az első és egyben a legfontosabb jel a saját lelked figyelmeztetése. Ha saját magad rosszul érzed magad a bőrödben, mert alig férsz el a tömegközeledés ülésein vagy úgy látod, hogy a külsőd miatt nem kaptad meg azt a munkát, amit szerettél volna, ha nem találsz megfelelő párkapcsolatot, akkor ideje kicsit mélyebben magadba nézni. Sajnos vagy sem, de a külső akarva, akaratlanul meghatározza azt, hogyan viszonyulnak hozzánk az emberek és ezáltal azt is befolyásolja, ahogyan Te érzed magad.

Diéta
Diéta

Amennyiben nem voltál egész életedben túlsúlyos, azaz nem hormonális problémáról van szó, akkor még könnyebben megfigyelheted, hogy korábban mennyivel aktívabb voltál, mint amikor már felszökött Rád pár kiló. Egyik kiló pedig gyorsan jön a másik után, nehéz megállni a lejtőn. A túlsúlyos emberek sokszor korlátokat állítanak saját maguk köré és mivel nincs önbizalmuk, bezárkóznak, passzív életmódot kezdenek el követni, ami viszont beindítja az ördögi kört.

A túlsúly egyáltalán nem egészséges, sőt amellett, hogy a kor előrehaladtával amúgy is csökken az energiaszinted, a mindennapos tevékenységek is egyre jobban nehezedre esnek majd a plusz kilók miatt. Mindemellett pedig a legfontosabb, hogy komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában. Amennyiben jönnek az intő jelek, szedd össze magad és cselekedj, mert aztán jöhet a szívroham vagy jobbik esetben egy figyelmeztető trombózis, had ne soroljuk tovább. Jusson eszedbe, hogy egy életed van, használd hát ki azt egy olyan testben, amit szeretsz!