Mikor jön el az ideje a karácsonyi dekorálásnak?

Most, hogy a Halloween már mögöttünk van, egy komoly vita bontakozik ki: milyen hamar lehet elkezdeni a karácsonyi díszítést? Ha hinni lehet Mariah Carey-nek, a válasz november 1-jén éjfélkor van – de szakértőink szerint ez nem ilyen egyszerű és egyértelmű.

Ez ellentmondásosnak tűnhet, de ahogy Jennifer Derry, a Balsam Hill kereskedelmi igazgatója rámutat, amikor a kültéri dekorációról van szó, az október vége már rendben van. „A karácsonyi fények sokoldalúak, és már Halloweenkor felvillanhatnak” – mondja. „A tiszta fények az év bármely szakában jól mutatnak, míg a sokszínűek ünnepibb hangulatot teremtenek. Választhat testreszabható lámpákat is, amelyek megkönnyítik a színek cseréjét az évszaknak megfelelően.” Lizzie McGraw, a Creative Style szerzője elmondja, hogy – bár nagyon finoman – novemberben kezd a karácsonyi dekorációra készülni. „Otthonomban antik díszekkel teli üvegedényeket teszek és novemberben égni fognak a kültéri lámpák, ” osztja meg. „Ez hangot ad, hogy közeleg a családi idő. Az udvart is ünnepi módon kivilágítjuk a rögtönzött összejövetelekhez.”

Bria Hammel, a Bria Hammel Interiors vezérigazgatója és kreatív igazgatója szintén díszíteni fog a hálaadás előtt – de egy feltétellel. „Valóban attól függ, hogy én rendezem-e a hálaadást vagy sem” – mondja. „Ha nem én vagyok a házigazda, a hálaadás előtti hétvégén vagy héten már díszítek – így minden fel van díszítve, és készen áll az ünnepi szezon beindítására a Fekete Pénteken.” A tervező, Emma Long, az Aspen & Ivy cégtől azt mondja, hogy korán elkezdi felakasztani kültéri dekorációját. „Rögtön Halloween után kezdjük el felszerelni a kültéri lámpáinkat, de ezek csak november utolsó hetében kapcsolnak be” – mondja. „Cserélje ki az őszi koszorúkat és füzéreket a téli zöldre november végén” – mondja Derry.