Mikor érdemes Thaiföldre utazni?

Számos egzotikus ország vár arra, hogy felfedezzük. Sok helyen csábít minket az egzotikus konyha a különleges és számunkra nem mindennapi ízeivel, a csodás látnivalók, a kultúra, vagy éppen a nyüzsgés. Nincs ez másképp Thaiföld esetében sem, ahová a felsoroltak mindegyike miatt érdemes elnézni. Thaiföld mindezek miatt meglehetősen népszerű nyaralóhely a Magyarországról, de a világ más helyeiről is származó turisták számára.

[wp_ad_camp_1]

Gyönyörű tengerpartja már önmagában is elég hívogató erővel bír, ráadásul az árak is megfizethetőek. Azonban nem mindegy, hogy mikor látogatunk el eme csodálatos országba. Ugyanis attól függően, hogy Thaiföld melyik részét látogatnánk meg szívesen, érdemes figyelembe venni az időjárást és a tömeget is.

A trópusi országot úgy általánosságban a legjobb november és február között felkeresni, ugyanis ebben az intervallumban lényegesen kevesebb a csapadék, miközben a hőség nem túl nagy. Mindazonáltal, ha az ország déli része érdekelne inkább bennünket, akkor talán a márciustól májusig tartó időtartam lenne a leginkább megfelelő az utazáshoz.

Thaiföld
Thaiföld

Igaz ez már csak azért is, mert ebben az időszakban az ország többi része a számunkra elviselhetetlenül forró, így valószínűleg nem lelnénk túl sok örömünket az üdülésben. Nem igazán jellemző, de ha mi mégis Thaiföld északi részét tekintenénk meg, akkor lehetőleg időzítsük az utazásunkat novemberre, decemberre, esetleg februárra. Az időjárás tekintetében egyébként a legrosszabb hónapok, amiket választhatunk az október és az április.

A legnagyobb tömeget Thaiföldön decemberben és augusztusban találhatjuk, így ha el szeretnénk kerülni a fő turistaszezont, abban az esetben ne ekkor keljünk útra! Akiknek ez is szempont, azok válasszák inkább a májusi, júniusi és a szeptemberi hónapokat!