Mikor érdemes a téligumit feltenni?

Sokan igen nagy tévhitben élnek, amikor a téligumi felszereltetése előtt állnak. Minden autóra akkor kell a téligumi garnitúrákat felszerelni, amikor az átlaghőmérséklet 10 fok alá zuhan, tehát tartósan ott is marad. Ezt az időjárás előrejelzések alapján mindig nyomon követhetjük, így időben fel is készülhetünk a téligumi felrakására. A nyári gumik az őszi, hidegebb időszakban már nem annyira biztonságosak, ezért érdemes ezt az alapszabályt igen alaposan betartani.

[wp_ad_camp_1]

Amennyiben kisgyermek is van a családban, úgy ezt nyomatékosan érdemes szem előtt tartani. A téligumi szetteket a lakhelyhez közel eső bármelyik gumiszervizben felrakathatjuk, de azért minden esetben érdemes alaposan körüljárni a témát, hiszen szerviz és szerviz ár között is hatalmas különbségek lehetnek. A hosszabb fékút és a lecsökkent tapadási értékek mind-mind baleseteket okozhatnak és biztosan Önnek is fontos, hogy családja biztonságban legyen a téli utakon is. A téli gumik mindig puhábbak mind a nyáriak, így tapadásuk is jobb.

Téli gumi feltétel
Téli gumi feltétel

Teljesen más a gumik összetétele is, hiszen nyáron a forró időben kell helyt állniuk, télen pedig a fagyos időjárási viszonyok között. Reméljük, hogy Ön ebben az évben, időben felrakatja a téli gumikat és odafigyel a saját, családja és mások biztonságára is. A téli gumi feltétele előtt mindenképpen ellenőrizze, vagy ellenőriztesse le annak kopását, hiszen az is fontos szerephez jut a balesetek megelőzésében. Ha mindenki okosan és előrelátóan cselekszik, akkor a téli utakon bizony nagyon sok baleset elkerülhetővé válik!