Miket kell bepakolni, ha több napot kórházban kell tölteni?

Ha pár napra be kell feküdni a kórházba, például egy műtét miatt, akkor érdemes alaposan átgondolni, hogy mi mindenre lesz szükség. A kórház limitált mennyiségű és mértékű ellátást tud nyújtani, így bizonyos dolgokról célszerű nekünk gondoskodni.

[wp_ad_camp_1]

Eleinte sokként érheti az embert, hogy akár napokra vagy hetekre be kell feküdni a kórházba, azonban az első riadalmat követően alaposan végig kell gondolni, hogy mi mindenre lesz szükség. Ez attól is függ, hogy milyen jellegű probléma miatt kénytelen a páciens a kórházban tartózkodni. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a látogatási idővel, annak érdekében, hogy a családtagok ne hiába látogassanak el a kórházba, továbbá amiatt is hasznos ezekkel az információkkal tisztában lenni, hogy ha bármit kifelejtettünk, akkor azt a rokonok utánunk tudják hozni. Érdemes annak is utána járni, hogy mit lehet enni-inni. Attól függően, hogy hány napot kell kórházban lenni, fontos, hogy elegendő ruhát pakoljunk be. Különösen pizsamából és hálóingből érdemes többet bepakolni. Ezenkívül a szemfedő is hasznos lehet, mivel a szobatársak éjszakai lámpagyújtása nagyon zavaró lehet.

A kórházban nem sok szórakozási lehetőség akad, bizonyos kórtermekben még TV sincs, így érdemes valami olyat betenni, amivel el lehet ütni az időt. Ilyen például a könyv. Nem szabad elfeledkezni a higiéniai cikkekről sem, például a fogkeféről, fogkrémről, samponról, tusfürdőről. Bizonyos esetekben WC papírra is szükség lehet. Ékszerekre nem lesz szükség, ahogy smink eszközökre sem. Viszont egy fésűnek nagy hasznát lehet venni, továbbá a szemüveg is jól jön. Telefontöltőre is nagy szükség lehet, főleg mivel családtagjainkat is ezen keresztül tudjuk elérni. A fülhallgató szintén jól jöhet a zaj kizárására és szórakozásnak sem utolsó.