Mik azok a szinoviális ciszták?

A szinoviális ciszták kis, folyadékkal töltött csomók, amelyek hajlamosak az alsó gerincen kialakulni. Ezek a ciszták nem rákosak, és gyakran nem okoznak tüneteket. Néha azonban olyan problémákhoz vezethetnek, mint az isiász. A szinoviális ciszták kezelési lehetőségei közé tartozik a fájdalomcsillapítás és a fizikoterápiás kezelés. Ha egy ciszta súlyos fájdalmat vagy más legyengítő tüneteket okoz, az orvos javasolhatja a műtétet.

[wp_ad_camp_1]

Fontos megjegyezni, hogy a szinoviális ciszták nem azonosak a ganglion cisztákkal. A ganglion ciszták többnyire a test más részein, nem a gerincen, az ízületek és inak közelében alakulnak ki. A szinoviális ciszta folyadékkal töltött zsák, amely a leggyakrabban az alsó gerincen alakul ki. Ezek a ciszták jóindulatúak, ami azt jelenti, hogy nem rákosak. A szinoviális ciszták kialakulhatnak anélkül, hogy tüneteket okoznának. A szinovium egy vékony membrán, amely összeköti az ízületek belső felületét. Ez a membrán szinovialis folyadékot termel, amely segít a kenések megkötésében és megvédésében. Ez a folyadék néha felépülhet a membránon belül, hogy szinoviális cisztát képezzen.

A szinoviális ciszták kialakulhatnak a test bármely ízülete körül. Azonban a szinoviális ciszták több mint 90 százaléka befolyásolja az ágyék gerincének ízületeit. A gerinc alsó része a hát alsó része, ahol a gerinc befelé görbül. Az orvosok nem értik teljesen, miért alakulnak ki a szinoviális ciszták. A szinoviális ciszták gyakoribbak az idősebb felnőtteknél és az ízületi állapotokkal rendelkező embereknél, mint például az ízületi gyulladás. Ezeknél az embereknél az ízületek gyorsabban degenerálódhatnak, és szinoviális cisztákat termelnek. Azok a szinoviális ciszták, amelyek nem okoznak tüneteket, általában nem igényelnek kezelést, és egy személy előfordulhat, hogy nem is veszi észre, hogy van neki.