Mihez kezdjen régi könyveivel

Mindenkinek rengeteg könyv van az otthonában, és hajlamosak vagyunk csak azért megtartani egy könyvet mert szentimentális értéke van. Viszont eljön az idő, amikor a könyvespolcok már szinte leroskadnak, és el kell gondolkodni azon, hogyan csinálhatnánk helyet az új könyveknek. Egy könyvet kidobni szinte bűnnek számít, ezért ebben a cikkben összegyűjtöttünk lehetőségeket arra, hogyan váljon meg könyveitől anélkül, hogy a kukában landolnának.

[wp_ad_camp_1]

Az első javaslat mindig a jótékonykodás. Az ünnepek alatt rengeteg a könyvadomány, viszont a gyerekeknek egész évben szükségük van a könyvekre, ezért keressen egy gyermekotthont vagy gyermek-ügynökséget. Csak tegyen egy üres dobozt a sarokba vagy a garázsba és gyűjtse oda a már nem használt könyveket. Ha nem ismer semmilyen gyermekotthont, akkor lépjen kapcsolatba a gyermekorvosi irodával. Nincs is jobb annál, mint akkor a váróteremben van mit olvasni, szóval kérdezze meg, hogy nyitottak lennének-e egy adományra vagy tudnak-e egy másik orvost aki igen. A helyi könyvtárban is érdeklődhet, hiszen sok könyvtár fogad be jó állapotban levő könyveket.

Régi könyvek
Régi könyvek

A könyvtárakban elég kevés alapjuk van ahhoz, hogy új könyveket vásároljanak, ezért attól függően, hogy önnek mije van, biztos szívesen fogadnak el például keménykötésű könyveket vagy képeskönyveket, bármit ami jó állapotban van. A könyvcsere is jó megoldás lehet, kérdezzen körbe a baráti körében vagy az ismerősei között, hátha nekik van olyan könyvük ami önt érdekelné, így megszabadulhat régi könyveitől és szerezhet olyanokat, amelyeket még nem olvasott. A gyerekek akár rendezhetnek egy könyvvásárt is, amivel remekül tudnak szórakozni, és lehet, hogy még pénzt is keresnek. Biztos mindenki életében van olyan könyv, amitől nem válik meg, viszont eljön az a pont, amikor muszáj cselekedni ha nem szeretnénk, hogy leszakadjon a könyvespolc.