Miért veszélyes az inzulin rezisztencia?

Manapság az embereknek az egészségi állapotuk sokat javult a különböző gyógyszereknek, és megelőző védőoldásoknak köszönhetően. Azonban nagyon gyakoriak (pont ennek a következtében) az olyan megbetegedések is, amelyek régebb nem voltak jelen. Itt elsősorban az allergiákra kell gondolni…

[wp_ad_camp_1]

Az inzulin rezisztencia betegség is ezek közé sorolandó. Hogyha valakinek inzulin rezisztenciája alakul ki, az önmagában még nem annyira súlyos probléma, feltéve, hogyha az illető hajlandó feláldozni bizonyos ételek fogyasztását. Amennyiben ezt megteszi, és folyamatosan odafigyel a betegségére, semmi akadálya, hogy az élete a normális körforgásban haladjon tovább. Azonban abban az esetben, hogyha nem hajlandó meghozni ezt az áldozatot, sajnos számolnia kell azzal, hogy a betegsége sokkal súlyosabb fajtákba fog átmenni. Ezek közül a legdurvább talán a cukorbetegség. Hogyha valaki súlyos cukorbeteg, akkor az sajnos azzal jár, hogy gyakran kell injekcióznia magát, és előbb-utóbb a látásával is bajok lehetnek, úgyhogy mindenképpen megéri, hogyha figyelmet fordít rá, és megpróbálja elkerülni mindezeket. Azonban ahhoz, hogy ezt megtehesse, szükség van szakorvosi segítségre és tanácsra.

Inzulin rezisztencia
Inzulin rezisztencia

Fontos, hogy az ilyen tanácsokat szakképzett, munkatapasztalattal rendelkező szakorvosoktól kapja meg, hiszen ellenkező esetben a dolog a visszájára fordulhat, és még súlyosabb következményekkel járhat. Hogyha egy megbízható, remek szakemberekkel rendelkező orvosi rendelőt keres, amely a hasonló jellegű problémák megoldásában is segítséget tud nyújtani, akkor látogasson el a fővárosban található Belvárosi Orvosi Centrumba, amelyet a Ferenciek tere 7-8., III. lépcsőház 2. emeletén találhat meg. Hogyha pedig valamilyen kérdése lenne mindezekkel kapcsolatban, akkor azokat is felteheti, hogyha ír az info@boc.hu e-mail címre, vagy hívja a +36 30 870-74-27-es telefonszámot.