Miért utazzunk tengerre?

A nyár közeledtével, felmerülnek családon belül a kérdések, hogy hova utazzunk, milyen nyaralást válasszunk, tengerre, hegyvidékre menjünk, vagy inkább szívesebben töltenénk a szabadidőnket egy nagyvárosban.

[wp_ad_camp_1]

A nyaralási célpont kiválasztásánál érdemes odafigyelni, hogy a család egyes tagjai milyen betegségben szenvednek. Így ezzel együtt, nem csak pihenhetünk, de enyhíthetünk egyes betegségek tünetein is. A tengerparti sós és párás levegő, valamint a sós víz, ugyanolyan jó hatással van egyes betegség típusaink kezelésére, mint mondjuk a tiszta hegyi levegő. A tengerben lévő ásványi anyagok és sótartalma adja meg a gyógyító erejét. Például kiváló egyes bőrproblémák kezelésére. A bőrön lévő gyulladások, és egyes bőrbetegségek tünetei enyhülnek, illetve van, akinél teljesen megszűnnek. Kezeli a pikkelysömört és a fiatal kori pattanásokkal, egyaránt csodákat tesz. Ezt a tengervíz méregtelenítő tulajdonságával tudja megtenni. Segíti a faggyúmirigyek működését, kitisztítja a pórusokat és javítja bőrünk szerkezetét. Pár nap múlva már érezhetjük is ennek eredményét, mely a bőrünk feszességén, rugalmasságán és puhaságán mutatkozik meg.

Utazás tengerre
Utazás tengerre

A tengerben való úszás és fürdőzés, ízületi betegségben szenvedőknek, esetleg izomműködéssel, vagy idegi szabályozással kapcsolatos problémákra kiváló lehet. Javítja a vérkeringésünket és a szöveteink oxigénfelvevő képességét is megnöveli. A tengeri sós levegő, az asztmás és más légzőszervi betegségeket szintén kezeli. Csökkenti a nyálkahártya gyulladását, megtisztítja a légutakat, eltávolítja a felgyülemlett váladékot. A tengeri klíma még az egészséges szervezetre is hatással van. Elősegíti az öntisztulási folyamatait, a légzőszervek aktivitását fokozza. Az idegekre, a végtelen kékségével és a folyamatos hullámzással nagyon nyugtatóan hat.