Miért olyan lényeges az otthoni energiahatékonyság?

Az energiahatékonyság ma már fontos kérdés. Érdemes rá törekedni, ugyanis nem csupán a bolygónak teszünk jót vele, hanem a pénztárca szempontjából is előnyös. Gyakran az energiahatékonyságot egy új, modern kazán jelenti, mely költséghatékonyan működik.

Az otthoni energiahatékonyságról itt tudhat meg bővebb információkat! A legtöbb háztartásban a kazán üzemeltetése jelenti az egyik legnagyobb költséget. A gondolat, hogy beruházzon egy új kazánra, valószínűleg nem tűnhet okos gondolatnak, hiszen komoly kiadást jelent. Ugyanakkor egy új kazánra hosszú távú befektetésként kell tekinteni, különösen abban az esetben, ha egy régi, nem túl hatékony berendezéssel rendelkezik. A szakértők úgy vélekednek, hogy egy G besorolású kazán A besorolásúra való cseréje komoly megtakarítást jelent. Évente akár százharmincezer forintot is meg lehet takarítani egy új kazán beszerzésével. Jelenleg a piac egyik legmegbízhatóbb és legenergiahatékonyabb kazánja a Worcester Bosch egyik modellje. Habár hazánkban nem törvényi előírás, azonban a kormány a CO2 kibocsátás, illetve az energiafogyasztás mérséklése érdekében intelligens energiamérők bevezetését kezdte végre hajtani.

Az intelligens fogyasztásmérők a fogyasztók számára lehetővé teszik az energiafelhasználás irányítását. Az intelligens fogyasztásmérők használatával sokkal hatékonyabban lehet kezelni az energiafelhasználást. A lakosság által használt gáz és villamos energia jelentős része az egyre fogyó fosszilis tüzelőanyagokból származik, melyek CO2-t juttatnak a levegőbe, illetve az ózonréteg pusztulásához és a globális felmelegedéshez is hozzájárulnak. Éppen ezért nagyon sokat számít, hogy mivel fűt, illetve, hogy kazánja mennyire energiahatékony, illetve takarékos.