Miért nem múlik el az allergia?

Az allergia sokak életét keseríti meg, hiszen a tünetek befolyásolják a mindennapi munkavégzést, valamint az ember hangulatát is. Rengetegen keresik a választ arra, hogy az allergia tünetei miért nem enyhülnek, vagy szűnnek meg végleg. Bizonyos tényezők befolyásolják az allergiás megbetegedést, ezért ezeket érdemes szem előtt tartani.

[wp_ad_camp_1]

Ha nem is vesszük észre, de a lakásban nap, mint nap keletkezik por, mely tartalmaz penészgombát, baktériumokat, vírusokat, és ezek károsak az emberi szervezetre. A por belélegzése arra ösztönzi a szervezetet, hogy ellenanyagot termeljen, melynek következtében kialakul az allergia, vagy rosszabb esetben az asztma. Mindenki tudja, hogy a parlagfű pollen, és más növények pollenjei segítik elő leginkább az allergiás megbetegedés kialakulását. Érdemes megjegyezni, hogy az otthonunkban keletkező porban is nagy mennyiségben megtalálható a poratka. A párnák, szőnyegek, ágyneműk, plüss játékok lehetőséget adnak a poratkák letelepedésének.

Allergia
Allergia

Fontos, hogy a lakást tisztán tartsa, a hőmérséklet 22-23 °C között legyen, és 50%-os páratartalmat biztosítson. Ha ezek betartja, akkor csökkentheti az allergiás tüneteket, és megelőzheti a betegség kialakulását. A szmogriadó időszakában óvatosnak kell lenni, ezért ajánlott minél kevesebb időt a szabadban tölteni. A lakás ablakait naponta többször ki kell nyitni, de csak rövid időre, és ha lehetséges kereszthuzattal szellőztessen. Ha szeretné elérni, hogy a lakásában kevesebb poratka, baktérium legyen jelen, akkor a gyerek plüss játékait kis időre helyezze a fagyasztóba, hogy megfelelően fertőtlenítve legyenek. Reggelente felkelés után ne rögtön ágyazzon meg, hagyja, hogy a test hője eltűnjön, és így az atkák nem telepednek meg az ágyneműben.