Miért kell a projektmenedzsmentnek vezérelnie DEIB-stratégiáját?

A DEIB programok meglehetősen kiterjedtek, és általában az egész szervezetet érintik. Ennek megfelelően a vállalatok projektmenedzsment-csapatokat használhatnak a kezdeményezés szervezett, következetes és célzott irányítása érdekében.

A sokszínűség, a méltányosság, a befogadás és az összetartozás (DEIB) határozottan olyan hívószavak, amelyek már több éve léteznek. A vállalatok felismerték annak számos előnyét, hogy a lehető legkülönfélébb csoportokat vonják be a munkaerőbe, hogy vitathatatlanul csillapítsák a társadalmi nyomást vagy a jogi követelményeket, akkor is, amikor látják, hogy ezek a különböző nézőpontok milyen sokféleképpen hasznot húzhatnak számukra. Egyes vállalatok sikertelennek bizonyultak a DEIB-stratégiájának alkalmazásában, számos ok miatt, beleértve az elkötelezettség hiányát, a megértés hiányát vagy a célzott stratégia hiányát. A projektmenedzser csapatok elvégezhetik ezt a küldetést, és olyan fontos fogalmakat alkalmazhatnak, mint az interkulturális kompetencia egy ilyen ambiciózus kultúraváltási program sikeres megvalósítása érdekében. Különböző kultúrákból számtalan értelmezés és ötlet származik, amelyek teljesen új szintre emelik az ötletbörzéket. Ilyen dinamikus körülmények között sok, korábban elrejtett probléma, valamint a szervezeti problémák megoldásának vagy a kockázatok mérséklésének új, innovatív módjai hajlamosak a felszínre kerülni.

Például egy új globális kommunikációs alkalmazás fejlesztésekor ügyeljen arra, hogy a BRICS-országokból származó emberek keresztmetszetét vegye fel, hogy valóban megértse kommunikációs preferenciáit az infrastruktúra kulturális hatásai alapján. Ez magában foglalhatja a menü elnevezési konvencióit, hogy elkerülje a potenciálisan sértő nyelvezetet vagy a túl bonyolult elrendezést, amely kivédheti a potenciális felhasználókat.